След множество сигнали на “Възраждане”, за изтичаща се мръсна вода в “Максуда”, днес ВиК започна да отстранява аварията!

След множество сигнали на "Възраждане", за изтичаща се мръсна вода в "Максуда", днес ВиК започна да отстранява аварията!

След серия от сигнали от страна на кандидатът за народен представител от листата на “Възраждане” Коста Стоянов и общински съветници от партията, относно изключително притеснителната ситуация с течаща фекална вода в кв. “Максуда”, днес ВиК започна работа по отстраняване на аварията. По-рано през деня се е състояла и среща между представители на община Варна и ВиК, за да се обсъдят стъпките, които трябва да се предприемат. 

“Точно няколко дни бяха необходими на институциите да предприемат действия, с които да се започне отстраняването на тази авария, която потопи “Максуда” в отходна вода, а оттам и из цяла Варна, тъй като мръсотията се стичаше по кръговото кръстовище в “Максуда”. За мен е непонятно, защо институциите са чакали толкова време, за да се задействат. Нямам обяснение как е възможно общинската администрация да остави тази невероятна мизерия, при това в центъра на Варна. Явно е трябвало да се заемем ние, за да си свършат работата и във Варна да не пълзнат зарази от тази мръсотия.

Факт е обаче, че точно седмица след първите сигнали, които подадохме от “Възраждане” – има реакция. За разлика от останалите политици – ние не обещаваме, а направо действаме. Силно се надявам този проблем да бъде отстранен възможно най-скоро, защото еко катастрофата чука на вратата на Варна. “Възраждане” ще продължи да следи темата и няма да спрем, докато този наистина сериозен проблем не бъде решен изцяло”, категоричен бе Коста Стоянов.

Припомняме, че след сигнал на живущи в “Максуда” до партия “Възраждане” кандидатът за народен представител Коста Стоянов посети многократно района, за да се запознае отблизо със ситуацията. На място той видя – наводнени дворове, стичащи се по улиците фекални води и мръсотия, която се стичаше по бул. “Васил Левски”. Веднага бяха сигнализирани компетентните институции и работата по отстраняването на проблема, който мъчи цяла Варна вече близо 2 години, ще бъде отстранен, но едва след намесата на “Възраждане”. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1019hPa 75% 20% 7m/s 10deg

15°C Усещане 14°C
1020hPa 77% 20% 0m/s 0deg

17°C Усещане 17°C
1020hPa 77% 100% 3m/s 320deg