София Филм Фест – Варна представя “Корсаж” и “Часът на армагедон” в последните дни от фестивала

София Филм Фест - Варна представя "Корсаж" и "Часът на армагедон" в последните дни от фестивала

„Корсаж“, „Часът на армагедон“, „Аржентина 1985“ са само част от оставащата програма до 2-ри април

В последните три дни от 14-тото издание на София Филм Фест във Варна остава да видим още много вълнуващи заглавия от Световното кино.

Петък 31 март от 20:00 в зала 2 на Фестивален и конгресен център ще се прожектира „Корсаж“. В иновативната историческа драма на Мари Кройцер, звездата от “Phantom Thread” играе императрица Елизабет Австрийска, обичаният монарх от 19-ти век, чието убийство през 1898 г. – събитие, трансформирано от сценария на Кройцер – е част от ескалираща поредица от събития, довела до Първата световна война.

Събота 1 април не на шега ще имаме удоволствието да гледаме „Часът на Армагедон“ на режисьора Джеймс Грей с актьорски състав: Ан Хатауей, Джереми Стронг, Антъни Хопкинс, Джон Дейл, Джесика Частейн и други. Филмът разказва за шестокласникът Пол Граф в Куинс, Ню Йорк през 1980 г. Филмът се основава на собственото детство на режисьора Джеймс Грей, филмът разпространява широкообхватни идеи за расизъм, антисемитизъм и класова борба.

Неделя 02 април закриваме фестивала с „Аржентина 1985“ на Сантияго Митре. Филм отличен с награди за най-добър филм от Сан Себастиан 22‘ и Златен глобус и с номинация за Оскар за най-добър чуждестранен филм. Известно е, че в Аржентина, след възстановяването на демокрацията, девет лидери на военната хунта, която преди това е държала властта в страната, са били изправени пред съда и са последвали присъди. Солидността на разказа от старата школа е присъща на труда на героя, прокурорът Хулио Щрасера (Рикардо Дарин), който наема екип от юридически млади хора, за да съберат доказателства за чудовищността на хунтата.

В същия ден преди „Аржентина 1985“ от 16:00 с вход свободен ще гледаме копродукция на Белгия, Франция и Холандия „Близо“ на Лукас Донт. Филмът е с Наградата LUX на публиката и до 12 юни 2023 г. можете да дадете своята оценка на https://rating.luxaward.eu/bg/. С гласуването си може да спечелите една от общо 130 награди, включващи 100 торбички с рекламни материали, 20 филмови плаката и 10 покани за присъствие на церемонията по връчване на Наградата LUX на публиката, която ще се проведе в Страсбург на 14 юни 2023 г.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

5°C Усеща се 3°C
1027hPa 79% 1% 2m/s 280deg

5°C Усещане 3°C
1025hPa 63% 20% 3m/s 160deg

6°C Усещане 5°C
1026hPa 61% 0% 2m/s 80deg