Моловете във Варна ще се пръснат. Варненци атакуват промоциите на Черен петък

Моловете във Варна препълнени за Черния петък

Моловете във Варна ще се пръснат по краищата, а причината е – Black Friday намаленията, видя репортер на СайтЪТ. Всички магазини в големите търговски вериги са с впечатляващи реклами, на които гръмко е написано, че предлагат намаления до 70 и 80%. Оказва се обаче, че това е за определени продукти, които обикновено са залежала стока и са отделени на специални места. Някои от купувачите са разочаровани, защото “Черният петък” в България – съвсем не е такъв, какъвто е в САЩ, например.

“Преди няколко години бях в САЩ и имах възможността да видя от първа ръка, за какво иде реч при американския Black Friday. Ами там наистина има намаления, ама грандиозни намаления. Друга е работата, че трябва да се наредиш на опашка поне 10-12 часа по-рано пред магазина, за да имаш някакъв нищожен шанс да се добереш до евтината стока. Да, ама ако се добереш, отстъпките са скандални. Не че и в България няма добри оферти, но ми се струва, че повечето магазини искат да си прокарат стоката, която не е продадена през сезона. И въпреки това, аз като жена идвам да видя дали няма нещо наистина изгодно за мен”, каза шеговито пред репортер на СайтЪТ Миглена Каравасилева, клиент в един от големите търговски магазини във Варна.

И въпреки това: магазините са пълни от рано сутринта, хората се блъскат по рафтовете, с надежда да попаднат на нещо хубаво, но и с добра промоционална цена.

Специалистите от „Ние, потребителите“ коментират:

Много онлайн платформи за търговия и е-магазини тази година предлагат на потребителите да се абонират за оферти за Черния петък, които да получават редовно на личната си електронна поща, показва проучване на експертите от Facebook страницата „Ние, потребителите“.

Този маркетингов трик е част от стратегията на търговците за по-успешни продажби и устойчиво позициониране на пазара и има основна задача – по време на масовите кампании за пазаруване даденият търговец да си спечели нови клиенти и да ги превърне в лоялни, за да се връщат те при него отново и отново през цялата година, а не само когато има отстъпки.

Проучване на „Ние, потребителите“ сочи, че някои от най-търсените модели сред телекомуникационните устройства, телевизорите и малките електроуреди за дома са изчерпани при утвърдените на пазара търговци, но могат да бъдат открити в сайтове за продажби, на които липсват данни за фирмата, стационарен адрес, често дори и телефон, а коментарите за тях в онлайн пространството са неодобрителни.

“Преди да поръчате е важно също да обърнете внимание и на това дали стоката или продуктът са точно като тези, които сте планирали да закупите – със същите характеристики като търсените от вас, но изкупени на останалите места, или само изглеждат като тях, обърна внимание Габриела Руменова от „Ние, потребителите“.

Експертите напомнят, че много производители проектират и изработват версии на своите продукти за различни търговци и пазари и е възможно да попаднете на по-ниско качество, въпреки идентично представените им спецификации. Не рискувайте със съмнителни търговци.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

5°C Усеща се 5°C
1027hPa 78% 0% 1m/s 0deg

8°C Усещане 5°C
1025hPa 56% 3% 5m/s 110deg

8°C Усещане 6°C
1026hPa 46% 0% 3m/s 40deg