Дядо на първолаче от Варна: Внукът ми е нещастен, че трябва да качва непосилно тежката си раница до втория етаж на училището!

Дядо на първокласник коментира в групата “Образователна общност – Варна” болна тема за всички родители, които изпращат децата си сутрин с кошмарно тежки раници на училище, видя СайтЪТ. Варненецът дава разумно предложение, което е напълно реално за изпълнение. Ето какво споделя той:

“Казвам се Румен Динчев и съм дядо на първокласник в едно от елитните училища на Варна. Естествено внукът ми е оборудван с голяма, скъпа и тежка ( теглил съм я – 8,5 кг ) раница. А тя е скъпа, защото е с много специални колелца, за да не се носи на гръб, а да се тегли. Но в нашето училище първолаците са на втория етаж и всеки ден ( в нашето училище шкафчетата са малки и не събират раници ) трябва да качват и смъкват на ръка тези тежки раници по 25 стъпала ( броил съм ги )!!! Тук колелцата не помагат с нищо!!!!

А моят внук ( предполагам и много други деца и внуци ) сутрин не е щастлив, че тръгва на училище, защото не можел да си качва раницата по стълбите и се налага майка му да влиза с него и да я носи до класната стая!!!

Та моят въпрос е: Толкова ли е сложно да се постави до стената на стълбите една елементарна дървена рампа, състояща се примерно от ПДЧ-плоскост с дебелина 25 мм, ширина 40 см и борд от страната на стълбите с височина 2-3 см. ( за да не излизат колелцата ). Трябва само да се определи начина на закрепването в горния и долния край на стълбите????

Чичо Гугъл казва, че една такава плоскост с размери 280 х 207 см струва 220 лв с ДДС и според мен ще е напълно достатъчна. Да не говорим, че всяко училище има база данни с професиите на родителите – поне 4-5 ще се занимават с мебели и биха направили рампата даже и безплатно!

В нашето училище е планирано да започне основен ремонт след първия срок. Това не би трябвало да е пречка тази ЕЛЕМЕНТАРНА идея да бъде реализирана веднага, тъй като до тогава има още цели 60 учебни дни, в които внукът ми няма да бъде радостен, когато тръгва към училище!!!

Знам, че за този елементарен казус са необходими хиляда и едно съгласувания с най-различни чиновници, но според мен е необходимо само желание, което да преодолее тази трудност!!!!!

Няма значение кое е училището, защото всяко училище даже трябва да бъде задължено????

Помогнете и съдействайте!”, гласи коментарът.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

13°C Усеща се 11°C
1027hPa 50% 20% 4m/s 10deg

15°C Усещане 13°C
1024hPa 41% 0% 3m/s 60deg

15°C Усещане 13°C
1026hPa 33% 0% 3m/s 140deg