Състезатели на СКФ „Ахил“ -Варна показаха чудесна фехтовка по време на важен турнир, четирима с отличия

За поредна година при отлична организация и атмосфера се проведе турнирът купа Железник – първи кръг от купа България.

Осем състезатели на СКФ „Ахил“ взеха участие и всички до един показаха чудесна фехтовка. Четирима от тях се качиха на почетната стълбичка.

Най-добре се представи Лъчезара Заркова при 11 год. момичета. Спечели среброто и игра финал, а най-хубавото беше, че от мач на мач повишаваше нивото на играта си.

При 11 годишните момчета, участва Петър Петров, който стигна до бронз, губейки полуфинала от шампиона, но още на следващият ден двамата отново се срещнаха в директна елиминация в групата до 13 год. и този път Петров взе реванш и елиминира опонента си.

Страхотна игра показа и Богдана Петрова в горната за нея възрастова група до 15 години, където след драматични обрати в директните елиминации заслужено стигна до бронза.

В групата до 13 години срещна на ранен етап бъдещата шампионка, отстъпи с 8-10 и така макар и да влезе във финалите, остана без медал.

В тази възрастова група играха и другите ни надежди за медал, София Цонева и София Делчева, показаха добра игра, но останаха на 9 и 10 място, като в мача за влизане във финалната осмица, Цонева отстъпи на съотборничката си Богдана Петрова.

При 13 годишните момчета имахме 4 представители Явор Прокопов, Петър Петров, Борис Шутов и Борис Гавраилов, които играха отлично в групите си и след елиминациите и четиримата влязоха във финалната осмица. Явор и Петър загубиха мачовете си за медал, а двамата Борковци се изправиха един срещу друг. За съжаление от четиримата, само Шутов успя да стигне до медал с бронзов цвят.

И така новият сезон стартира с четири медала, въпреки сътресенията и агресията на която бяха подложени клуба и децата ни.

В СКФ“Ахил“ винаги ще учим нашите състезатели, че опонентите трябва да се побеждават честно, само и единствено на фехтовалната пътека.

Поздравления и благодарности на децата, на родителите, на Иван Кудатский, който се отзова в труден за нас момент, както и на всички останали, които ни помогнаха и подкрепяха по един или друг начин.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1018hPa 79% 61% 6m/s 330deg

16°C Усещане 16°C
1017hPa 88% 100% 3m/s 230deg

21°C Усещане 21°C
1017hPa 52% 75% 3m/s 30deg