Арх. Николай Ненов, „Възраждане“: В последните 12 години едни от най-красивите квартали на Варна се превърнаха в бетонна джунгла – това трябва да спре

Арх. Николай Ненов, „Възраждане“: В последните 12 години едни от най-красивите квартали на Варна се превърнаха в бетонна джунгла – това трябва да спре

В последните 12 години едни от най-красивите квартали на Варна, а именно – тези в район „Приморски“, се превърнаха в бетонна джунгла – това трябва да спре! Това заяви кандидатът за районен кмет на „Приморски“, издигнат от партия „Възраждане“ – арх. Николай Ненов, съобщиха от пресцентъра на политическата организация. 

Архитект Ненов има богат опит в сферата на градоустройството. Завършил е икономика и управление на строителството във варненския Икономически университет, а след това архитектура във ВСУ. Познава проблемите на Варна, работил е в кметство „Одесос“, където е завеждал отдел за незаконното строителство. Високите му професионални познания  се ползват с уважение сред правните среди и често е канен като  вещо лице в съда по казуси, касаещи строителството в морската столица.

„Проблемите в район „Приморски“ са много. В последните години  тази част на Варна беше напълно занемарена, а бившият кмет на района не отговаряше по никакъв начин на призивите на хората по отношение на техните проблеми. Резултатите им наистина са видими – разбити тротоари и улици, презастрояване, липсват детски площадки, спортни съоръжения, мръсотията дори вече не прави впечатление на хората. На това безхаберие трябва да се сложи спирачка и да се вземат спешни мерки за запазване красотата на район „Приморски“!“, категоричен бе арх. Ненов. 

Той посочи, че в последните няколко месеца обикаля кварталите, които са в пределите на „Приморски“ и е ужасен от това, което вижда. На първо място той изтъкна кошмарното състояние на инфраструктурата.

„Вътрешните улици, междублоковите пространства – дупки, кърпежи, нищо общо с европейския облик, който Варна трябва да има. Жителите на тези жилищни райони  плащат данъци, с които нищо не е свършено по облагородяването на кварталите им. Това е и моят най-голям приоритет – подобряване на инфраструктурата. Вярвам, че в община Варна ще има качествена промяна на състава в общинския съвет и тези хора ще бъдат диалогични,  ще работим заедно за една по-красива и уредена Варна“, обясни арх. Ненов.

Ето част и от другите приоритети и визията на „Възраждане“ за район „Приморски“:

  1. Диалог и съдействие по всеки един проблем на гражданите.
  2. Работеща, достъпна, отзивчива и прозрачна общинска администрация.
  3. Почистване, озеленяване и облагородяване на кварталите в район „Приморски“.
  4. Край на забавените ремонти по инфраструктурата.
  5. Нови детски и спортни площадки.
  6. По- добра организация в работата на служителите в кметство „Приморски“.       
  7. Откликване на всеки един сигнал на жителите на района.
  8. Ремонт и оборудване на приюта за безпризорни животни в село Каменар.
  9. Платформа за подаване на сигнали, оплаквания и предложения от страна на жителите на район „Приморски“.
  10. Редовни срещи с жителите на район „Приморски“ .
  11. Нови детски градини и ясли.

„Това е само малка част от програмата на район „Приморски“. Сериозно внимание ще обърна на квартал „Виница“, който е забравен от предната администрация. Какво се случва там ли? Направиха един път до „Виница“ и това е! В този квартал ниското строителство е задължително, а вече се появяват проекти за 7-8-етажни сгради, безумие! Категорично ще работя за възбрана на строителството. Ще бъдат  ремонтирани улиците, спирките и тротоарите. Ще се търси вариант за изграждане на поне още една детска градина и ясла във „Виница“, защото в квартала живеят основно млади семейства с малки деца.

Задължително ще се търсят варианти за обособяване, изграждане и поддръжка на паркови площи, детски площадки и площадки за домашни любимци, в брой и вид, съответстващ на нуждите на живущите в квартала. Ще се обърне внимание за редовно и адекватно сметосъбиране, а така също и за обособяване на места за поставяне на съдовете за смет. От срещите с хората във „Виница“ се запознах и с проблемите с градския транспорт. Ще намерим начин за въвеждане на нови автобусни линии, които да свързват квартала с главните спирки в другите големи райони. 

Всички тези дейности ще бъдат приложени и в останалите квартали, където належащи за решаване са проблеми, свързани с водоснабдяването, канализацията, градския транспорт и прочие. Време е „Приморски“ да стане отново един прекрасен район за живеене.“, каза в заключение арх. Николай Ненов.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

10°C Усеща се 9°C
1026hPa 58% 0% 3m/s 30deg

14°C Усещане 13°C
1022hPa 47% 0% 3m/s 100deg

15°C Усещане 13°C
1024hPa 29% 0% 4m/s 80deg