“Да споделим Никулден” – фестивал с благотворителен базар на 3 декември в Grand Mall

Учебни заведения и ресторанти се включват в благотворителната инициатива на Варненската туристическа камара, Община Варна, Българската асоциация за кулинарна култура и Grand Mal в подкрепа на Дом за стари хора “Гергана”.

11-ото издание на Кулинарния фестивал “Да споделим Никулден” с благотворителен базар и тази година ще се проведе в Grand Mall. На 3 декември от 11:30 до 15:00 на ниво 2 в най-големия търговски център във Варна ще разположат своите щандове, заредени с кулинарни изкушения, ученици, студенти и ресторантьори. Събитието се организира от Варненската туристическа камара с подкрепата на Община Варна, Българската асоциация за кулинарна култура и Grand Mall. Организаторите се стремят с този фестивал да затвърдят връзката между обучението по професиите в туризма и практиката и да помогнат за издигането на имиджа на професията готвач.

image description

Кулинарният празник е със състезателен елемент. В конкурса се включват индивидуални участници, отбори на учебни заведения, курортни комплекси и елитни ресторанти. Те ще демонстрират професионалните си кулинарни умения и таланти, като се представят със свои оригинални ястия и специалитети, а гостите и жителите на Варна могат да ги закупят и споделят със своите семейства, близки и приятели.

Благородната инициатива се приветства от училищата с обучение по професионално направление “Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”. Те вярват, че публичните изяви на техните възпитаници допринасят за утвърждаване престижа на професията „Готвач“ и за мотивацията на бъдещите кадри за туризма. Това мнение се подкрепя и от бизнеса, който през последните години изпитва остра нужда от млади специалисти. Така събитието се превръща в очаквана среща на представителите на бизнеса с обучаваните кадри – бъдещи готвачи.

Кулинарният фестивал “Да споделим Никулден!” е съпроводен от музикално-артистична програма, което го превръща в очакван празник за града. А организаторите се надяват, че гостите на събитието отново ще уважат труда на ентусиазираните участници.

Всички ястия ще се продават благотворително! Средствата от разпродажбата на изложената кулинарна продукция ще бъдат дарени на Дома за стари хора „Гергана“ – Варна. Призивът на фестивала е да сгреем сърцата на неговите обитатели със съпричастност и вяра в доброто.

Участниците ще се представят в две групи – учебни заведения и ресторанти, в три категории – предястие, основно ястие, десерт.

Девет учебни заведения се включват във фестивала – средни училища от градовете Варна, Провадия, Игнатиево, Долни чифлик и село Синдел във Варненска област, като и от Добрич и Бургас, ще участват също Колежът по туризъм – Варна, и Колежът по туризъм – Бургас.

Своето майсторство ще демонстрират и ресторанти, сред които са представители на КК „Св. св. Константин и Елена“, Къмпинг и вилно селище „Лагуна”, Хотел и казино „Интернационал”, „Грифид” хотели, Ресторант „Стария чинар”.

Кулинарните постижения ще бъдат оценявани от жури с председател шеф Петър Йоргов.

Оценяването започва в 11:30 ч., а официалното откриване е от 12:00 ч. В церемонията ще се включат Людмила Ненкова и проф. д-р Стоян Маринов, съпредседатели на Варненската туристическа камара, очакват се официални гости от Община Варна и Областната управа.

Най-добрите ще получат дипломи и купи, а за отборите на училищата представители на бизнеса са осигурили и предметни награди.

Подробности търсете на Фейсбук страницата www.facebook.com/GrandMallVarna. Харесайте Фейсбук страницата, за да виждате първи новините и офертите.

www.grandmall-varna.com

На снимките: Моменти от десетото издание на фестивала “Да споделим Никулден”

Архив на фестивала

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1018hPa 85% 20% 5m/s 20deg

14°C Усещане 14°C
1019hPa 94% 75% 1m/s 100deg

17°C Усещане 17°C
1018hPa 72% 100% 4m/s 120deg