Благомир Коцев: Този месец започва ВиК-ремонт на участък от бул. “Княз Борис I”

Благомир Коцев: Този месец започва ВиК-ремонт на участък от бул. "Княз Борис I"

Още този месец ще започне ремонт на бул. “Княз Борис I” за възстановяване и полагане на нова канализация в участъка между Траката и “Св. св. Константин и Елена”. Едното платно от булеварда ще бъде затворено, а дейностите се очаква да приключат до 15 май 2024 г. заради предстоящия летен сезон, предаде БНР.

Нов водопровод ще се полага в участъка от Горна Трака до бул. “Княз Борис I”, а официалното съобщение за предстоящите дейности ще бъде публикувано още тази седмица. Третият участък от  ремонта ще бъде на “Двете кули”, където ще бъде подменен огромен водопровод. За това ще изчакаме да приключи работата по улица “Девня”, уточни Коцев. 

Стриктна стиковка между ВиК и Община Варна е една от целите ми. Да бъдем в постоянен контакт и да сме синхронизирани в действията си, допълни той. 

До април месец 2024 г. трябва да приключат ремонтите, свързани с големия ВиК-проект във Варна, а в момента предстои подписването на анекси към договорите с фирмите-изпълнители, за да бъдат гарантирани сроковете, които са дадени. Ние ще ги приложим и за да бъдат стимулирани да приключат навреме, каза още той. По думите му, причина за забавянето на работата по ВиК-проекта е фактът, че капацитетът на фирмите не е бил достатъчен, за да работят едновременно. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1018hPa 90% 37% 2m/s 270deg

15°C Усещане 15°C
1019hPa 88% 100% 2m/s 190deg

17°C Усещане 17°C
1018hPa 72% 100% 4m/s 120deg