От “Възраждане” настояват да бъдат взети мерки за повишаване готовността на Варна за реакция при огнените стихии

От "Възраждане" настояват да бъдат взети мерки за повишаване готовността на Варна за реакция при огнените стихии

От “Възраждане” настояват да бъдат взети мерки за повишаване готовността на Варна за реакция при огнените стихии. Това се казва в декларация на групата на общинските съветници от “Възраждане” в Общинския съвет, която бе изчетена от трибуната на местния парламент от зам.-председателя на ОбС Николай Костадинов.

В изявлението на “Възраждане” бе коментирано, че само преди няколко седмици Варна и регионът са станали жертва на огнената стихия.

“Горяха части на града от кв. “Владиславово” до местност Боровец.

Огънят буквално стигна до блоковете и дворовете на варненци и те за пореден път бяха принудени да се спасяват сами. От Варна, през Слънчево и до Повеляново една гледка смайваше минувачите – на всяко кръстовище бяха струпвани десетки туби с вода?

След десетилетия членство в Европейския съюз гражданите бяха принудени да пълнят и трупат туби с вода, за да защитават сами домовете си”, посочи Костадинов.

Ето какво още се казва в декларацията на общинските съветници от “Възраждане”:

Пристигналите пожарникари работиха със стара и амортизирана техника, не достигаха маркучи и най-вече обучени специалисти. Граждани бяха принудени да събират противопожарните маркучи от близките хипермаркети, за да успеят да достигнат развиващия се пожар във “Владиславово”.

Липсваше ясна координация между пожарникари и доброволци. В резултат стотиците доброволци, които се притичаха, бяха връщани.

Казваме всичко това, защото ние бяхме в центъра на пожарите. Възрожденци бяха с маркучи, лопати, дишаха пушеците и се бориха с огъня.

А, къде беше кметът на Варна?

Докато Варна гореше, нейният кмет го нямаше. Почиваше си?

Според публикации в социалните мрежи, в един отпуск кметът е подкрепил гръцката и сръбска икономика едновременно, като от профила си във фб опитваше да симулира загриженост?

Да си кмет на Варна, означава в разгара на туристическия сезон да работиш. Да каниш и посрещаш делегации тук.

Да си кмет на Варна, означава да почиваш в региона на Варна, не в Миконос, Нови Сад, Монако или Барселона. Да даваш личен пример.

Да си кмет на Варна, означава да знаеш, че морската столица развива пожароприложни спортове, особено чрез ОДК. Това направление има нужда от бюджети, а получава трохици.

Възраждане декларира желанието ни да бъдат взети мерки за повишаване готовността на Варна за реакция на огнените стихии, подобряване координацията между пожарникари и доброволци, както и разширяване активността на Дирекция Превенции и ОДК сред младежите.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 16°C
1018hPa 88% 46% 4m/s 350deg

15°C Усещане 15°C
1018hPa 88% 100% 1m/s 0deg

20°C Усещане 20°C
1018hPa 60% 100% 6m/s 110deg