Руското МО: Руските сили унищожиха френски танк в зоната на специалната военна операция

Руското МО: Руските сили унищожиха френски танк в зоната на специалната военна операция

Екипаж на противотанковия ракетен комплекс (ПТРК) “Фагот” от Северната група на руските въоръжени сили порази укрепен район на украинските въоръжени сили (ВСУ) и танк френско производство. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

„На два километра разузнавачи са открили укрепен район на въоръжените сили на Украйна на ATV смело, почти близо до врага от другия фланг и нанася насочен удар. Операторът на БЛА записва директно попадение – целта е унищожена“, се казва в съобщението.

Уточнява се, че военнослужещи от мотострелковите подразделения на група войски „Север“ в зоната на специалната военна операция нанасят огневи поражения на бойна техника и укрепени съоръжения на Въоръжените сили на Украйна. Също така, в хода на изпълнение на задачи те унищожават наблюдателни постове и точки, оборудвани с различни средства за наблюдение на нашите войски.

„Те започнаха да ни нокаутират, притиснаха ни от три страни и се оказа, че аз съм бил най-близо до него“, каза операторът-стрелец на ПТРК „Фагот“ с позивна Лукас, цитиран от Министерството на отбраната.

Военното ведомство отбеляза, че след изпълнение на бойната мисия военнослужещите от противотанковите екипажи незабавно са напуснали огневите си позиции.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

13°C Усеща се 12°C
1028hPa 50% 0% 4m/s 40deg

15°C Усещане 14°C
1024hPa 41% 0% 5m/s 120deg

16°C Усещане 15°C
1026hPa 33% 0% 4m/s 100deg