Танцьори от цяла България се събират във Варна за интензивен курс по Waacking

От 5 до 11 август Варна ще бъде домакин на интензивен курс по Waacking (уакинг), събиращ танцьори от цялата страна. В продължение на 5 часа всеки ден, участниците ще изучават основите на този динамичен стил, както и историята му и различни техники за танцови битки. Курсът ще завърши със заснемане на професионално танцово видео, което ще запечата уменията, придобити по време на обучението.

Преподавател на курса ще бъде Искра Даскалова, известна с приноса си за развитието на Waacking-а в България чрез участията си в телевизионни предавания, представления и състезания. Събитието се организира от танцова школа Artistix и Artistix Dance Studio, с подкрепата на Фонд Култура към Община Варна.

“В последните години наблюдаваме отлив на много от варненските танцьори към столицата или чужбина, което доведе до намаляване на разнообразието и качеството на танцовата сцена в града. Това събитие ще предостави уникална възможност за обучение от един от най-добрите представители на Waacking у нас. То ще мотивира танцьорите да подобрят своите умения и да се срещнаст с други ентусиасти в стила” споделя Румяна Михова, ръководител на школата организатор.

Waacking е танцов стил, възникнал в клубовете на западното крайбрежие на САЩ през 70-те години. Характеризира се с акцент върху движението на ръцете, създаването на форми и пози около главата, и енергични, бързи движения. Този стил често се изпълнява на фона на диско музика.

Курсът е отворен за всички, включително напреднали и начинаещи танцьори над 13 години. Не пропускайте възможността да се включите в това уникално събитие и да обогатите танцовите си умения!

Повече може да видите тук: https://www.facebook.com/events/618783157098967

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

5°C Усеща се 5°C
1027hPa 78% 0% 1m/s 0deg

8°C Усещане 5°C
1025hPa 56% 3% 5m/s 110deg

8°C Усещане 6°C
1026hPa 46% 0% 3m/s 40deg