Златната възраст на Девня празнува

За поредна година в навечерието на Международния ден на възрастните хора 1 октомври представителите на всички пенсионерски клубове от община Девня се събраха на празник в парк „Разсадника“ И отново датата, на която избраха да празнуват, бе денят на трите сестри Вяра, Надежда, Любов и майка им Софѝя.

„Днес наистина е прекрасен празник, когато се отдава почит на добродетелите, които крепят света – Вярата, Надеждата, Любовта и Мъдростта. И днес ние търсим вяра, без да знаем, че щом я търсим, я имаме. Намираме надежда, без да знаем, че самите ние сме надежда за някого. Срещаме любовта, без да подозираме, че можем да обичаме толкова силно. И цял живот трупаме мъдрост.“ С тези думи председателят на общинската организация на пенсионерите Диана Георгиева даде начало на тържеството и благодари на общинското ръководство и Общинския съвет на Девня, че винаги през годините са съдействали за това празникът да бъде отбелязан подобаващо.

„Когато говорим за празника, често забравяме Софѝя, а тя означава Мъдрост! Може би защото мъдростта не е многословна – макар че има остър поглед, който може да различи дори невидимото, да предусети опасността и да се притече на помощ в нужния момент.

Мъдростта носи знанието и опита, натрупани с годините. Също като Вас – нашите родители, по-големите ни братя и сестри, бабите и дядовците на децата ни… И макар че често се случва да пускаме покрай ушите си Вашите съвети, това не променя факта, че Вие винаги сте били и ще бъдете наша опора, пазители на нашите морални ценности и традиции!“ Тези думи отправи към участниците в тържеството кметът Свилен Шитов, който, заради служебни ангажименти, не можа да присъства на празника.

„Радостен съм, че и тази година поканихте на Вашия празник ръководството на общината и отново петте пенсионерски клуба празнуваха заедно с много настроение, младежка жизненост и прекрасните песни на народния глас на Странджа планина Жечка Сланинкова! Благодаря Ви – за мъдростта, добрината, търпението и неугасимия оптимизъм, с които ни помагате да „сверяваме часовника си“, да се развиваме и да вървим напред!“, допълни кметът.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1018hPa 80% 49% 6m/s 330deg

15°C Усещане 15°C
1018hPa 88% 20% 2m/s 200deg

22°C Усещане 22°C
1018hPa 46% 100% 3m/s 70deg