Какво вещае смъртта на Хасан Насрала (ВИДЕО)

Иран вече е извадил установките за изстрелване на ракети от хангарите и правят тренировки. Най-вероятно утре сутрин ще бъде нанесен удар, това показват данните. Установките са вече на терен. Това каза за Bulgaria ON AIR арабистът проф. Владимир Чуков. „Най-вероятно ще има балистични ракети, освен крилати ракети. Нещата вече са в ход от днес сутринта. Дали ще бъдат синхронизирани или ще има промеждутък, вероятно ще се търси изненадата. Не се знае какъв е сценарият, но вече е задействан", каза още Чуков. "Говори се за обединяване на всички фронтове срещу Израел - "Хамас" от юг, "Хизбула" от север, Голанските възвишения, Башар Асад, иракските шиитски милиции, хутите и директно Иран. Израел да си направи сметката дали има потенциал да се защити - без помощта на САЩ и логистиката на централното командване на САЩ, което е в Катар, няма как това да стане", посочи Чуков. Проф. Чуков коментира като интересна позицията на Йордания, която обяви, че ще запази неутралитет, за разлика от атаките срещу Израел през април, когато отвори въздушното си пространство за прехващане на ирански дронове. "Към днешна дата няма предпоставки за широкомащабна война", допълни проф. Владимир Чуков.

 Какво вещае смъртта на Хасан Насрала и задълбочава ли се кризата в Близкия изток коментира арабистът проф. Владимир Чуков в студиото на “Събуди се”.

Израел ликвидира лидера на Хизбула Хасан Насрала

Проф. Чуков смята, че бомбардировките няма да спрат: „От израелска страна беше казано, че отношението към наследника на Хасан Насрала, ще бъде каквото беше и към самия него”

Той коментира личността и дейността на Насрала: „Много приказки, но реални дейности няма никакви”. „Той е определил русия, че е агресор, при среща с френския президент Макрон. Представете си”, допълни той.

„Хизбула” получи много сериозни удари. Временният заместник е Наим Касем, но се очаква той да бъде сменен. Не знам дали ще има възможности да се въведат теологични нюанси. Ще има някакви колебания в управлението на организацията”, каза още той.

Целия разговор вижте във видеото.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

12°C Усеща се 10°C
1029hPa 54% 0% 4m/s 10deg

13°C Усещане 12°C
1024hPa 45% 1% 5m/s 130deg

15°C Усещане 14°C
1027hPa 36% 0% 4m/s 100deg