Почетоха паметта на загиналите мотористи във Варна, Добрич и Бургас

Варненски мотоклубове отбелязоха Деня в памет на загиналите мотористи – 29 септември пред паметника “Ангелски криле”, който се намира на панорамната площадка по пътя към квартал „Галата”. Помен отслужи отец Ясен Керчев. Вечерта от 20.30 часа ще се съберат там отново, съобщават от мотоклубовете в града, съобщи Радио Варна.

Денят в памет на загиналите мотористи отбелязаха мотоклубовете и в област Добрич. Мотористите призоваха „Карайте разумно – някой ви обича“. „Карайте така, че да остареете. Нека Бог бъде с вас и с нас“, каза Димитър Радушев от мотоклуб „Скития минор“.

Над 100 мотористи от бургаска област се събраха пред Пантеона, за да почетат загиналите си на пътя колеги. “За миналата година, за периода от 1-ви януари, до 26-ти септември има 40 загинали. За същия период от тази година, загиналите са 30, т. е. човека по-малко загинали, но за съжаление, за същия период на миналата година има 453-ма тежко пострадали, а за тази година са 506. Това означава, с 50-60 човека повече пострадали, значи статистиката пак е същата, просто късмет, че не са починали. Така, че молбата и апелът ни е – спазвайте закона за движение по пътищата, за да може всичко да бъде наред”, каза Атанас Киров от бургаския мотоклуб Ню Рейс.

Неспазване на дистанция, бързо каране, непоглеждане в ляво и в дясно в огледалата, са сред най-честите причини за инцидентите, посочи още Атанас Киров.

Снимка: Йордан Иванов

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

10°C Усеща се 9°C
1028hPa 59% 0% 7m/s 360deg

7°C Усещане 4°C
1027hPa 57% 75% 5m/s 110deg

6°C Усещане 5°C
1028hPa 61% 0% 2m/s 310deg