Благомир Коцев: Бригадите за бързи ремонти биха могли да отстраняват всички дребни нередности във Варна

Бригадите за бързи ремонти биха могли да отстраняват всички дребни нередности, които сега правят града ни неугледен и дразнят хората. Това написа в социалните мрежи кметът на Варна Благомир Коцев, предаде TheSite24. Той отбеляза, че в този процес са много важни и районните кметове. Кметът на Варна отбеляза, че от тях зависи, каква информация подават към голяма Община и дали следят за отстраняването на проблемите.

“Виждате на снимките само някои примери, но такива могат да се дават с хиляди, защото са трупани с години.

В момента системата за отстраняване и ремонт на дребни проблеми е твърде сложна и чиновническа.

Решението е да възлагаме директно на пет бригади за бързи ремонти – по една за всеки район, които да са на оперативно подчинение на Общинското предприятие “Управление на проекти и озеленяване” и веднага да реагират. Това не се случи заради блокаж на инициативата в Общинския съвет, въпреки че всички районни кметове искаха бригадите. От общинските съветници също не чух основателни аргументи срещу това.

Хубавото е, че колкото и да ни спъват, ние намираме начин да се справим. Това обаче бави процесите”, заяви още Коцев.

Благомир Коцев допълни, че Общинското предприятие “Управление на проекти и озеленяване” вече е започнало да отстранява дребни щети, да поправя счупени пейки, спирки, облицовъчни плочи, настилки, да боядисва елекрически табла и ръждясали стълбове, да премахва драсканици със спрейове:

“Все неща, които не бяха докосвани с години, а трябваше да са основни задачи на бригадите за бързи ремонти, които заложих в моята програма още в встъпването си в длъжност.

Убеден съм, че рано или късно Варна ще има такива бригади, които бързо да се отзовават на проблемите, подавани от гражданите, от районните кметове и от мен. Убеден съм, че и на 20 октомври жителите на Одесос и Проморски ще излязат да подкрепят най-добрите кандидати, с които заедно да работим за Варна”, каза в заключение кметът на Варна.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

10°C Усеща се 8°C
1029hPa 57% 4% 4m/s 30deg

10°C Усещане 9°C
1026hPa 54% 20% 5m/s 100deg

11°C Усещане 9°C
1028hPa 43% 0% 2m/s 160deg