Людмила Колева, кандидат за кмет на район „Приморски“: Чистотата е приоритет!

Адвокат Людмила Колева е кандидатът на ГЕРБ за кмет на варненския район „Приморски“. Жребият ѝ отреди номер 45 в бюлетината за частичните местни избори на 20 октомври.

Израснала е в „Приморски“, където сега расте и детето ѝ.

Ангажирана е с проблемите на Варна и района и го е доказала с работата си в Общинския съвет в продължение на два мандата.

Владее английски, френски и руски език.

С каква нагласа влязохте в предизборната кампания?

– Силно мотивирана съм да сложим край на безвремието, в което изпадна район „Приморски“. През последната година проблемите се трупат, а хората очакват работещи решения.  

Знаете, че до частичния местен вот на 20 октомври се стигна, тъй като новоизбраните кметове на ПП-ДБ в „Приморски“ и „Одесос“ не са прекратили участието си във фирми в законовия срок. Съдът ги отстрани от длъжност и до провеждането на новия вот начело на двата района застанаха назначени зам.-кметове. Така наред със спиралата от национални избори за част от варненци предстоят и местни, а цената за тях ще се плати от общинския бюджет.

Наясно съм, че на всички вече им писна от избори и политически противоборства, но причините, довели до вота за кметове на „Приморски“ и „Одесос“, категорично потвърждават колко е важно районите да имат отговорно и компетентно управление.

Загубихме ценно време. Хората се оплакват, че не знаят кой е кметът на района и не са го виждали, че вече близо година работата буксува, а преписките не се движат, че обещаваната „промяна“ не донесе нищо добро.

Кои са най-тежките проблеми в района и как виждате тяхното решение?

– На всичките ми срещи от началото на кампанията хората повдигат въпроси за чистотата в града, която е изключително наболял проблем и, разбира се, за инфраструктурата. Но ако във „Виница“ и селищните образувания например има нужда от асфалт, то в други квартали фокусът е главно върху недостига на места за паркиране. Много от проблемите в градската среда се свеждат до разбити тротоари и щети от вандалщина, на които можем адекватно да отговорим със създаването на звена за малки ремонти. Смятам, че те трябва да бъдат под ръководството на районния кмет, защото той е най-близо до хората. Важно е да се ускори и въвеждането на видеонаблюдение, за да опазим вече изграденото.

Правомощията на районните кметове не са големи, но ще търся диалог на всички нива и ще се боря за развитието на нашия общ дом – „Приморски“. Районът заслужава модерна инфраструктура, грижа за зелената система, уютна среда за децата, администрация, която да работи прозрачно, бързо и качествено.    

Кризата със сметопочистването е проблем за всички варненци. Какви мерки планирате, за да се подобри чистотата?

– Проблемът не е от ден или два, кризата с боклука се проточи твърде дълго, а чистотата е приоритет. Не бива да допускаме кварталите да се превръщат в сметища! Ангажирам се с безкомпромисен контрол на качеството на работа. Ако бъда избрана, ще следя под лупа поддръжката в района и строително-ремонтните дейности.

Въпрос на анализ е къде точно се налага да се увеличи честотата на сметосъбиране и сметоизвозване, къде са необходими допълнителни контейнери, но контролът е в основата. От разговорите си с хората разбирам, че не са достатъчно добре информирани за графика на извозване на едрогабаритните отпадъци. Изключително сериозна е и темата за нерегламентираните микросметища със строителни отпадъци, които се разрастват. Спешно трябва да се вземат мерки, за да се пресече тази порочна практика.

А как възнамерявате да подобрите комуникацията с гражданите?

– Много държа на комуникацията с хората, на обратната връзка за резултатите, на партньорството с представителите на етажната собственост. Трябва да развием работещ механизъм за предоставяне на актуална информация, за събиране на сигнали, мнения и предложения, но и за подкрепа на всички граждански инициативи, които допринасят за облика и удобството в кварталите.    

Програмата за саниране например е възможност за обновяване на старите панелки, без да се товарят семейните бюджети, но същинската ѝ реализация се забави много. Хората се вълнуват кога ще се пристъпи към сключване на договори и реално изпълнение на проектите. С темата са ангажирани и кандидатите ни за народни представители – настояваме програмата наистина да работи и то при 100% безплатно саниране.

Какво бихте казали на жителите на района, за да ги мотивирате да гласуват на 20 октомври?

– Частичните местни избори вероятно остават в сянката на парламентарните, но са не по-малко важни, защото се отнасят до дома, улицата, квартала и района на всеки един от нас.

Гласът на хората е силата, с която можем да направим „Приморски“ едно по-добро място в града, който всички обичаме. Ако искаме чистота, ред и развитие, трябва заедно да покажем на 20 октомври, че това е важно за нас. Подкрепата за номер 45 в бюлетината е подкрепа за отговорна работа за хората и заедно с тях.  

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 10°C
1029hPa 60% 20% 5m/s 330deg

11°C Усещане 9°C
1026hPa 50% 0% 2m/s 130deg

11°C Усещане 10°C
1028hPa 54% 20% 2m/s 90deg