В бързи производства Районен съд – Варна наложи различни наказания за държане на наркотици

След скандал между съседи: Пробация за 52-годишна жена, причинила средна телесна повреда на своя съседка

В бързи производства Районен съд – Варна наложи различни наказания за държане на наркотици, съобщиха от съда. 44-годишен мъж е засечен с наркотик в следобедните часове на 19 септември  тази година в квартал „Бриз“ във Варна. При извършената му проверка  се установява, че той държи в себе си пакетчета с марихуана, с различно процентно съдържание на активен компонент- тетрахидроканабинол.  Намереното високорисково наркотично вещество е общо около 5 грама и представлява маловажен случай. Подсъдимият е с чисто съдебно минало.  По силата на постигнато в съдебна зала споразумение му бе наложено наказание „глоба“ в размер на 500 лева. В негова тежест са и сторените по делото разноски.

Също за държане на наркотик, с одобрено от съда споразумение с признание на вината, на 34-годишен мъж бе наложено наказание от 11 месеца лишаване от свобода, при първоначален строг режим, както и наказание „глоба“ в размер на 1000 лева. При движение с тротинетка вечерта на 12 септември  т. год. в Цветния квартал той е бил спрян за проверка от полицейски екип, като у него са открити опаковки с метамфетамин и марихуана, на обща стойност за около 200 лева. Подсъдимият е осъждан.

Веществените доказателства по делата – остатъците от наркотичните вещества, след влизане в сила на определенията за одобряване на споразуменията, поради липсата на икономическа стойност следва да бъдат унищожени. Съдебните актове са окончателни.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

5°C Усеща се 5°C
1027hPa 78% 0% 1m/s 0deg

8°C Усещане 5°C
1025hPa 56% 3% 5m/s 110deg

8°C Усещане 6°C
1026hPa 46% 0% 3m/s 40deg