Млади екографи бяха на посещение в Защитена местност “Ятата” (СНИМКИ)

Млади екографи на градска зеленина бяха на посещение на Защитена местност “Ятата” и в новооткрития Туристически информационен център за екотуризъм в Птичи рай “Ятата” с домакинството на Община Белослав. Със своя екип ни осрещна зам. кмет Деница Тодорова, на която дължим цялостната организация по гостуването. Презентация на защитената местност направи Йоанна Йовчева – еколог на общината.

Целта на посещението бе екографите да разберат повече за опазването и стопанисването на защитените местности. Защитена местност “Ятата” е характерна с това, че се намира в непосредствена близост до два града -Белослав и Варна като същевременно е изключително ценно местообитание за редки и защитени видове птици.

” Пътуването ни от Варна до Белослав също беше вълнуващо и първо преживяване за някои от младите участници с екологичен ЖП транспорт и ферибот!”, допълниха екографите.

ЕКОГРАФИРАНЕ

Наученото за защитената местност вече намери място в индивидуалните проекти за зелена трансформация на градско пространство с автори младите участници в зелена програма ЕКОГРАФИРАНЕ на фондацията.

Проектите ще бъдат представени на 12 октомври, събота, от 12:00 ч. в Адвокатската градинка.

В ЕКОГРАФИРАНЕ научаваме повече за зелените пространства в града и в непосредствена близост до него. Срещаме се с експерти от различни сфери, които имат отношение към правилното създаване, поддържане и отваряне на зелените пространства за хората на Варна. Стремим се към изготвянето на творчески идеи на младите участници в програмата за зеленото пространство на Адвокатската градина като модел за други малки градски пространства в града.

ЕКОГРАФИРАНЕ е зелена програма на Младежка фондация „Аморфа“ Amorpha Youth Foundation, осъществяваща се с подкрепата на Дирекция „Образование и младежки дейности“, Младежки проекти 2024.

Снимки: Михаела Аройо / Аморфа

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

10°C Усеща се 9°C
1026hPa 58% 0% 3m/s 30deg

14°C Усещане 13°C
1022hPa 47% 0% 3m/s 100deg

15°C Усещане 13°C
1024hPa 29% 0% 4m/s 80deg