Нурай Басри, ДПС – Ново начало: Законът трябва да работи за хората, а не да се превръща в бариера за тях (ВИДЕО)

Занимавам се с право от дълги години и това, което забелязвам е, че масово хората нямат достъп до правни услуги или компетентни юристи. Това създава от своя страна сериозни проблеми на граждани при придвижване на важни юридически документи. Това каза кандидатът за народен представител от листата на Коалиция „ДПС – Ново начало“ в 3 МИР – Варна Нурай Басри. Той отбеляза, че честите промени в законодателството обърква хората, които се сблъскват непрекъснато с бюрокрация, административни изисквания и вечни изменения.

„Моята цел е в Парламента да има повече юристи, които са запознати с проблемите на хората и законите трябва да се пишат в тази насока. По този начин Законът ще работи за гражданите, а няма да представлява бариера и да ги затруднява, когато те имат най-голяма нужда.

Ще ви дам и пример от срещите ми с хората в област Варна. Няколко пъти беше поставен въпросът с инфраструктурата. Повечето споделиха, че имат разрешителни за строеж, но успоредно с това имат проблем са комуникациите като: ток, вода, канал и т.н. Бяха дадени примери от Западна Европа, където преди да бъде дадено разрешение за строеж на имот, държавата има ангажимент да осигури комуникациите, докато при нас този път е сериозно объркан, а това от друга страна създава сериозни проблеми на хората, които тръгват по един дълъг и труден път.

И ако искаме хората да останат в България, а не да търсят по-добър живот в чужбина – трябва да работим много упорито. Смело мога да заявя, че екипът на ДПС – Ново начало е най-добрият до момента, защото ние познаваме проблемите на гражданите, подготвени сме и знаем, че можем да помогнем. Затова апелирам – дайте шанс на Новото начало, за да се промени и политическия модел в страната. Крайно време е да имаме стабилно правителство и всички тези неуредици да бъдат премахнати и да работим с хората за хората“, каза в заключение Нурай Басри.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

10°C Усеща се 9°C
1026hPa 58% 0% 3m/s 30deg

14°C Усещане 13°C
1022hPa 47% 0% 3m/s 100deg

15°C Усещане 13°C
1024hPa 29% 0% 4m/s 80deg