Опитват ли се ПП-ДБ да купуват гласове чрез раздаване на общински имоти?

Водеща тема в настоящата предизборна кампания е купуването на гласове. Много хора си представят купувачите като “тъмни субекти”, които обикалят с тефтери по ромските махали и предлагат по 50, 100, 200 лева за глас. В действителност, сред купувачите може да се окаже, че има и костюмирани господа на високи държавни постове. Те едва ли биха раздавали пари в брой. Подходът с предоставяне на имоти общинска и държавна собственост на частни и юридически лица е много по-печеливш и в същото време трудно доказуем. Това съобщават от пресцентъра на партия “Възраждане“.

За подобна съмнителна схема ни сигнализираха граждани.. В последната седмица кметът на Варна е внесъл десетки предложения с искания за предоставяне на имоти общинска или държавна собственост; за прекратяване на съсобственост на Община Варна; за промяна на статут на имоти от публична в частна собственост; за пристрояване на имоти частна общинска собственост и т.н.

Всички тези искания, заверени с подписа на кмета отиват за разглеждане в постоянна комисия “Собственост и стопанство”, където председател е общинският съветник от ПП-ДБ. За него се предполага, че е от преговорния екип на ПП-тата за “сделки под масата”. На този етап няма как да се докаже, че на дадени хора са обещавани имоти срещу електорална подкрепа за предстоящите избори. Призоваваме МВР да извърши проверка по случая.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

5°C Усеща се 4°C
1027hPa 79% 1% 2m/s 280deg

5°C Усещане 3°C
1025hPa 63% 20% 3m/s 160deg

6°C Усещане 5°C
1026hPa 61% 0% 2m/s 80deg