Във Варна пристигнаха бюлетините за изборите на 27 октомври

Специализиран транспорт с охрана достави във Варна 403 000 броя хартиени бюлетини и окончателните списъци на избирателите от областта, с които гласоподавателите от Варненска област ще упражним правото си на глас на предстоящите на 27 октомври избори за Народно събрание. Това съобщиха от Областна администрация – Варна.

По традиция камионът се разпломбира от представител на РИК в присъствието на областния управител професор Андрияна Андреева, която е призвана да бъде гарант за прозрачност на избирателния процес и организацията му на територията на област Варна. Веднага след разтоварването на бюлетините и на изборните книжа започна раздаването им на представителите на общините от област Варна. Под полицейска охрана материалите ще достигнат до общинските центрове. Там ще бъдат охранявани под ключ до предаването им на СИК в деня преди изборите.

Под охрана днес ще бъдат доставени ролки за машините за гласуване, както и изборни книжа. В областна администрация вече се съхраняват и охраняват печатите за СИК, кандидатските листи, както и телефоните, с които ще се осъществява видеозаснемането и излъчването на преброяването вота на гласоподавателите.

Областна администрация – Варна е напълно готова с организацията на изборния ден на 27 октомври 2024 година

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 13°C
1028hPa 43% 20% 3m/s 10deg

15°C Усещане 13°C
1024hPa 38% 0% 4m/s 100deg

15°C Усещане 14°C
1026hPa 36% 0% 3m/s 0deg