Варненци излизат на протест, за да кажат “Не на насилието над животни”

Варненци излизат на протест, за да кажат "Не на насилието над животни"

Варненци излизат на протест, за да кажат “Не на насилието над животни”, предава СайтЪТ. Организаторите на прояват посочват, че насилието над животни е едно от най-грозните престъпления на едно деградирало общество. Липсата на наказание е един от най-ярките примери за неработещи държавни институции.

“Преди 2 месеца цяла България беше разтърсена от поредния безобразен случай на садизъм и насилие над животно. Мечо оцеля и живее своя втори живот. Много като него нямат същия късмет”, коментират още природозащитниците.

Какво искаме ние и за какво се борим:

-Ефективни наказания за насилници и убийци на животни.
-Промяна на ЗЗЖ и повишаване на предвидения затвор за подобни случаи.
-Криминализиране на подбуждането към насилие и убийство на животни.

“За повечето от нас тези три неща са логични и би трябвало да се случат веднага. Само че от опит знаем, че в България никога и нищо не се случва лесно. Твърде много хора предпочитат да живеят дълбоко в Средновековието и се гордеят с този факт.

Назрял е, обаче, моментът да променим това. Затова ни е нужен всеки един от Вас! С клетви и писане на коментари не става. Със закани и просто публикуване на поредния случай на зверство над животно НЕ ПРОМЕНЯМЕ нищо…

Затова нека да излезем на днес, за една по-нормална, една по-добра и по-справедлива държава. Защото убийците на животни днес са убийци на деца утре. Очакваме Ви на 15.01 пред Съдебна Палата Варна на площад Независимост”, се казва още поканата отправена към варненци от протестиращите.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1018hPa 79% 61% 6m/s 330deg

16°C Усещане 16°C
1017hPa 82% 100% 2m/s 0deg

21°C Усещане 21°C
1017hPa 52% 75% 3m/s 30deg