12 години затвор е присъдата за Митко, убил Живко в село Градинарово

Снимка: СайтЪТ

Петчленен състав на Варненския окръжен съд призна за виновен 45-годишния Митко Р., за това че на 14 август миналата година в село Градинарово, община Провадия, умишлено умъртвил мъж. Наложено му беше наказание 12 години „лишаване от свобода“, при първоначален строг режим на изтърпяване.

Дъщерите на убития Живко от Градинарово искат справедливост! Убийците са на свобода, хората в селото се страхуват!

Съдът го оправда по обвинението, престъплението да е извършено по особено мъчителен начин за жертвата. За невинен беше признат другият подсъдим по делото и брат на Митко Р. – Янко Р., който беше обвинен като помагач за извършване на убийството.

Дъщерите на Живко, убит в Градинарово: Цялото село е гледало, деца са пищели от ужас! Никой не е помогнал! Не се живее с тази мъка! (ВИДЕО)

Двамата братя живеели в село Градинарово, като на 13 август 2022 г. между Янко Р. и мъж от селото възникнал конфликт, при който били счупени стъклата на автомобила на подсъдимия. Той споделил това с брат си Митко Р., като ден по-късно двамата решили да намерят мъжа, за да изяснят отношенията си. Отишли на центъра на с. Градинарово, където имало заведение и магазин. На мястото присъствали доста хора.  Засичайки мъжа, той побягнал от двамата братя. Бил съборен на земята, като Митко Радев му нанесъл два удара с нож, които се оказали фатални. Събралите се хора на мястото задържали Митко Р. до пристигането на полицията и спешна помощ.

Митко Р. и Янко Р. са с чисто съдебно минало.

Доведоха с белезници в съда Митко, обвинен за жестокото убийство на Живко от Градинарово (ВИДЕО И СНИМКИ)

В хода на съдебното следствие, бяха изслушани множество свидетелски показания, аудио записи на обаждания до телефон 112, прегледани бяха видео файлове, иззети от охранителните камери, намиращи се в близост до мястото на престъплението. По делото бяха разпитани и вещите лица, изготвили заключенията на съдебно-медицинската, психиатричната, химическата, видеотехническа и лицево-идентификационната и ДНК експертизи.

Присъдата подлежи за обжалване и протест в 15-дневен срок.  

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

9°C Усеща се 8°C
1012hPa 87% 100% 2m/s 0deg

6°C Усещане 2°C
1012hPa 88% 100% 5m/s 120deg

5°C Усещане 3°C
1012hPa 100% 100% 2m/s 310deg