20-годишният Гюнайдън остава в ареста по обвинение в грабеж, не му е за първи път

Окръжен съд – Варна определи мярка „задържане под стража“ на 20- годишния Гюнайдън Р., привлечен като обвиняем за извършен грабеж при условията на опасен рецидив, съобщиха за СайтЪТ от пресслужбата на съда.

Според обвинението, престъплението е извършено на 03 ноември тази година във Варна. Гюнайдън направил опит да отнеме оборотни средства в размер на 267,95 лева и дамска чанта с вещи в нея. За извършване на престъплението, 20-годишният младеж употребил за това заплашване и деянието останало недовършено поради независещи от дееца причини.

Гюнайдън Р. е многократно осъждан като непълнолетен за престъпления против собствеността. Деянието, за което сега е привлечен като обвиняем, е извършено 23 дни след като е бил освободен от затвора, след изтърпяване на присъда на Районен съд – Добрич.

Като се запозна с материалите, приложени по делото Варненският окръжен съд прецени, че може да бъде направено обосновано предположение за съпричастност на Гюнайдън Р. към престъплението, за което е обвинен. Грабежът е най- тежкото посегателство срещу собствеността и се наказва със затвор от 10 до 15 години. Младият мъж е многократно осъждан, а деянието е извършено в условията на опасен рецидив, дни след изтърпяване на поредна присъда. Гюнайдън не живее на посочените адреси, нито е познат на съседите. Ето защо, за съда опасността той да се укрие или да извърши престъпление е реална. Поради наличието на всички законови предпоставки, Варненският окръжен съд прецени, че към момента единствената подходяща мярка за неотклонение спрямо Гюнайдън Р. е най- тежката – „задържане под стража”.

Определението подлежи на обжалване.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 15°C
1015hPa 59% 20% 4m/s 110deg

16°C Усещане 15°C
1017hPa 42% 40% 3m/s 210deg

19°C Усещане 18°C
1015hPa 39% 75% 2m/s 90deg