34-годишен наркодилър отвлече и тормози непълнолетно момиче, с което имал връзка! Съдът във Варна го задържа “под стража”

Мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи Районен съд – Варна на 34-годишен мъж, привлечен като обвиняем за противозаконно лишаване от свобода, съобщиха за СайтЪТ от пресслужбата на съда.

 Съдът уважи искането на прокуратурата и взе най-тежката мярка за процесуална принуда по отношение на 34-годишен мъж, спрямо когото на 28 юни т.год. е предявено обвинение за противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно лице (престъпление по чл. 142а, ал. 3, т.1 от Наказателния кодекс). Деянието е  осъществено спрямо младо момиче, с което той имал връзка. Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Анализът на събраните материали и данни по делото водят съда до обосновано предположение за авторство на деянието, като сочат за прояви на упражнявана физическа и вербална агресия от страна на обвиняемия към пострадалата. Спрямо 34-год. мъж се води и друго досъдебно производство по обвинение за държане на наркотични вещества с цел разпространение. Обвиняемият е реабилитиран за посегателство срещу личността. Съдът прие, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление и да се укрие, ако не му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен срок, като в случай на жалба делото бе насрочено пред ВОС за 5 юли т.год. от 10 часа.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

27°C Усеща се 28°C
1009hPa 62% 0% 3m/s 260deg

22°C Усещане 22°C
1011hPa 78% 0% 3m/s 280deg

27°C Усещане 28°C
1010hPa 61% 20% 2m/s 300deg