54-годишен диабетик ще обяви гладна стачка, защото 4 месеца живее без пенсия

54-годишен диабетик ще обяви гладна стачка, защото няма пенсия

На 3 май 54-годишния диабетик Антонио Димитров ще обяви отново гладна стачка, а причината е, че не получава пенсия. Това разказа пред СайтЪТ самият Димитров. Той посочи, че ако до 2 май не получи пенсията си, то на другия ден обявява гладна стачка.

“Така или иначе гладувам, сега поне ще е официално”, коментира мъжът. Той заяви, че протестът му ще се проведе пред сградата на НОИ в столицата.

Димитров каза още, че вече 4 месеца не е получавал пенсия и допълни, че има издадено решение от ТЕЛК за преосвидетелстване от 29 март. Предишното решение на ТЕЛК е изтекло на 31 декември 2022 г.

“Миналата година подадох заявление още в края на месец юни, което беше по-рано от изисквания тримесечен срок преди да изтече решението. Въпреки трудностите, които имах, защото знаете, че през лятото повечето лекари са в отпуска, успях да изпратя документацията в ТЕЛК още през септември. Както може да се очаква – никой не ми се обади, за да ми каже, кога да се явя на комисия. Наложи се да отида аз и разбрах, че съм имал насрочена дата, обаче съм я пропуснал. Пълен абсурд е да не уведомиш инвалид, кога да се яви на комисия, но това е друга тема. И така – аз отново подавам документи на 9 януари тази година. Междувременно ми спряха пенсията”, разказа Тони Димитров.

В крайна сметка, на 29 март Антонио най-накрая има решение от ТЕЛК и вероятно пенсията му ще бъде изплатена през месец май за април. Не се знае обаче дали ще му бъдат изплатени и парите със задна дата.

“Освен диабета имам и съпътстващи заболявания. Единственият ми доход е тази пенсия, която ако ми изпатят за 4 месеца ще взема около 2000 лв. Но как може един човек с множество заболявания да живее без пари? Това е кошмар и аз оцелявам единствено благодарение на моите близки. Ако обаче до 2 май не ми бъдат изплатени парите – обявявам гладна стачка пред вратата на НОИ”, категоричен бе Антонио Димитров.

Оказва се, че Антонио не е единственият с подобни проблеми и по този повод хора с увреждания се организират в социалните мрежи за национален протест на 29 май.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

No Content Available

Времето

21°C Усеща се 21°C
1014hPa 79% 21% 2m/s 15deg

18°C Усещане 18°C
1015hPa 91% 98% 0m/s 340deg

21°C Усещане 20°C
1015hPa 53% 70% 1m/s 166deg