65-годишна варненка бе осъдена за продажба на дрехи менте

Пробация за търговец, продавал дрехи - имитация на оригинални търговски марки

65-годишна варненка бе осъдена за продажба на дрехи менте, съобщиха от Районен съд – Варна. За извършеното престъпление против интелектуалната собственост – по чл.172б, ал.1 от НК, на подсъдимата беше наложено наказание от 6 месеца „пробация“ при две мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и задължителни периодични срещи с пробационни служители. Наказанието бе наложено по силата на постигнато в съдебна зала споразумение.

На 19 май миналата година, при извършена проверка в търговски обект в района на централния пазар във Варна, стопанисван от фирма на подсъдимата, се установява предлагане за продажба на мъжки и дамски тениски и фланелки, носещи знаци със запазените марки на общо 10 световно известни търговски компании, без съгласието на притежателите на изключителните права. Според назначената експертиза знаците, поставени върху намерените в магазина на подсъдимата стоки, са сходни с тези на защитените регистрирани търговски марки, което може да предизвика объркване у потребителите с оригиналните марки. Общата стойност на инкриминираните стоки е за над 4000 лева.

65-годишната жена е неосъждана. Веществените доказателства – предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Направените по делото разноски за над 750 лева са в тежест на подсъдимата. Съдебният акт е окончателен

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

20°C Усеща се 20°C
1017hPa 88% 2% 5m/s 20deg
18°C Усещане 18°C
1020hPa 71% 100% 4m/s 120deg
20°C Усещане 20°C
1017hPa 88% 100% 3m/s 130deg