8-годишно дете от Варна получи вътрешни изгаряния след употреба на бутилиран сок

8-годишно дете получи вътрешни изгаряния, след като е пило плодов бутилиран сок в хотел в курорта „Златни пясъци”. Момиченцето е лежало близо две седмици в интензивното отделение на болница „Света Марина“ във Варна, където е било прието по спешност на 11 февруари, съобщава „NOVA“.

„Сокът беше бутилиран, отворихме го на място и капачката щракна. След това дъщеря ми си го наля в чаша, сложи си сламка и отпи. Секунди след това каза, че гърлото ѝ гори, а от устата ѝ започна да излиза пяна. Затичахме се към тоалетната и се опитах да я накарам да жабури с вода, но тя каза, че гърдите ѝ изгарят и трябва да се обадя на „Спешна помощ“, защото се чувства много зле“, разказа майката на детето.

Дошлите на място лекари са направили инжекция на момиченцето и то е отведено в болница. Там са последвали изследвания, които са показали, че има изгаряния по хранопровода и стомаха му.

Бащата на детето разказа, че е занесъл бутилката в болницата, но преди това някой от хотела се е опитал да я промие. Все още няма резултати от направените изследвания и не е ясно какво е причинило изгарянията на пострадалото момиченце.

От болницата веднага е бил подаден сигнал до Пето районно управление-Варна, след което цялото количество сок от хотела е било иззето и изпратено за експертиза. От Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ също са се активизирали след получения сигнал и са конфискували цялата партида от складовете на производственото предприятие. Оттам увериха, че няма опасност за гражданите.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

6°C Усеща се 6°C
1014hPa 95% 98% 1m/s 0deg
6°C Усещане 4°C
1014hPa 75% 50% 2m/s 160deg
7°C Усещане 5°C
1014hPa 76% 20% 3m/s 270deg