Естетизация на “Морската столица“ е водещ приоритет за община Варна

Работна група ще изготви проект за пълно или частично изменение на ОУП във Варна

Варна – град на действието. Естетизация на Морската столица е водещ приоритет. Това коментира кметът Благомир Коцев след публикуването на документа на сайта на Община Варна.  Приоритетът предвижда подобряване на градската среда чрез проектиране и изграждане на нови инфраструктурни обекти, изграждане на обществени площи за спорт и отдих, изграждане на зелен пояс за Варна с паркове в 5-те района за по-чист и зелен град, ремонт на съществуващите обекти, в това число подлези, паркинги, тротоари и улици за осигуряване на достъпна жизнена среда.

В документа е заложена генерална промяна в концепцията на управление на осветлението с дългосрочна перспектива чрез смарт-технологиите, която да доведе до значителна ефективност при използване на електрическата енергия; изграждане на видеонаблюдение на над 2 000 ключови места в целия град за ефективно осъществяване на контролни функции, които ще доведат до превенция на бъдещи противообществени прояви; поставяне на допълнително видеонаблюдение на 24 точки с постоянни вандалски прояви.

Поддържането на чистотата в града на високо ниво и оптимизация на разходите за тази дейност чрез модерно сметосъбиране и изграждане на подземни контейнери също е заложено в бюджета заедно с изграждане на нови паркоместа, в т.ч. подземни паркинги с цел подобряване на само бизнес климата и туристическия капацитет, но и за бърза възвръщаемост на средствата. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1018hPa 90% 41% 3m/s 0deg

15°C Усещане 15°C
1019hPa 88% 75% 1m/s 0deg

17°C Усещане 17°C
1018hPa 72% 100% 4m/s 120deg