Варненка: Доживях да видя младежи, които отстъпват място в автобуса на възрастни хора, браво момчета!

От днес влизат в сила промени в графика и маршрутите на автобусите за к.к. "Златни пясъци"

Читателка на СайтЪТ сподели коментар за нещо, което би трябвало да е най-нормално и закономерно като поведение при младите хора, но в днешно време е рядко явление. Да видите млад човек, който отспъпва място в автобуса на възрастен човек или майка с дете за жалост вече е рядко явление. Именно затова и дамата е останала приятно изненадана и впечатлена от жеста на група момчета. Ето какво сподели тя за медията ни:

“Искам да споделя с вас нещо, което ми направи силно впечатление, защото за жалост е рядко явление в днешни дни. Пътувах вчера по линия 148 от “Владиславово” към центъра около 12 часа, когато в автобуса от задната врата се качи група младежи. В такива случаи обикновено се вдига олелия и пътниците са принудени да слушат какви ли не нецензурни излияния. В този случай обаче нямаше нищо подобно. Децата, на възраст около 14-15 години, се шегуваха помежду си, но с тон, който не притесни никого. Не чух една грозна дума, една обида или агресивна закана. Бяха около 6-7 момчета. От спирката преди автогарата се качиха две възрастни дами. Две от децата веднага станаха и отстъпиха място. На автогарата се качиха други възрастни хора, а останалите деца, които бяха седнали, наскачаха и ги поканиха да седнат.

Очевидно милият жест не впечатли само мен, а и останалите свидетели на случилото се. Много хора ги похвалиха за доброто възпитание. Оказа се, че са възпитаници на Спортно училище във Варна. Споделям този на пръв поглед незначителен случай, защото в днешно време за жалост сме свидетели на арогантно и цинично поведение на младите хора в градския транспорт, а аз ще бъда щастлива да виждам повече такива младежи.

Поздравления за техните родители и учители за доброто възпитание! Желая на тези деца успех във всичко, защото успяха да ме трогнат!”, гласи коментарът.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

4°C Усеща се 2°C
1029hPa 86% 0% 3m/s 350deg

6°C Усещане 4°C
1029hPa 90% 95% 2m/s 83deg

2°C Усещане 0°C
1029hPa 87% 0% 2m/s 330deg