Варненка: Доживях да видя младежи, които отстъпват място в автобуса на възрастни хора, браво момчета!

От днес влизат в сила промени в графика и маршрутите на автобусите за к.к. "Златни пясъци"

Читателка на СайтЪТ сподели коментар за нещо, което би трябвало да е най-нормално и закономерно като поведение при младите хора, но в днешно време е рядко явление. Да видите млад човек, който отспъпва място в автобуса на възрастен човек или майка с дете за жалост вече е рядко явление. Именно затова и дамата е останала приятно изненадана и впечатлена от жеста на група момчета. Ето какво сподели тя за медията ни:

“Искам да споделя с вас нещо, което ми направи силно впечатление, защото за жалост е рядко явление в днешни дни. Пътувах вчера по линия 148 от “Владиславово” към центъра около 12 часа, когато в автобуса от задната врата се качи група младежи. В такива случаи обикновено се вдига олелия и пътниците са принудени да слушат какви ли не нецензурни излияния. В този случай обаче нямаше нищо подобно. Децата, на възраст около 14-15 години, се шегуваха помежду си, но с тон, който не притесни никого. Не чух една грозна дума, една обида или агресивна закана. Бяха около 6-7 момчета. От спирката преди автогарата се качиха две възрастни дами. Две от децата веднага станаха и отстъпиха място. На автогарата се качиха други възрастни хора, а останалите деца, които бяха седнали, наскачаха и ги поканиха да седнат.

Очевидно милият жест не впечатли само мен, а и останалите свидетели на случилото се. Много хора ги похвалиха за доброто възпитание. Оказа се, че са възпитаници на Спортно училище във Варна. Споделям този на пръв поглед незначителен случай, защото в днешно време за жалост сме свидетели на арогантно и цинично поведение на младите хора в градския транспорт, а аз ще бъда щастлива да виждам повече такива младежи.

Поздравления за техните родители и учители за доброто възпитание! Желая на тези деца успех във всичко, защото успяха да ме трогнат!”, гласи коментарът.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

10°C Усеща се 10°C
1018hPa 93% 14% 1m/s 0deg

15°C Усещане 14°C
1019hPa 91% 100% 7m/s 110deg

14°C Усещане 14°C
1017hPa 82% 100% 3m/s 100deg