София Филм Фест прави още една крачка към превръщането на Варна в  привлекателна дестинация за киноиндустрията! 

София Филм Фест във Варна прави още една крачка към превръщането на Варна в  привлекателна дестинация за киноиндустрията! 

Природните дадености, инфраструктурата и човешкият ресурс са добра предпоставка за  организаторите на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА – Artin Vision от години да работят в посока  привличане на филмови компании във Варна, които да реализират тук своите проекти.  

На 3-ти август 2024г. ще се проведе първата пичинг сесия за филмови проекти в рамките на  годишния културен календар на София Филм Фест във Варна. Това е уникална възможност за  всички сценаристи, режисьори и продуценти да представят своите проекти пред водещи  професионалисти от киноиндустрията и да се състезават за награден фонд от 3000 лева. 

Целта на събитието е да предостави платформа за изява на талантливи филмови творци, да  насърчи създаването на нови и оригинални филми, да свърже таланта с опитни  професионалисти и потенциални инвеститори и да направи Варна още по-привлекателна  дестинация за филмовата индустрия.  

Освен наградния фонд от 3000 лева за разработка на проекта си, победителят ще получи  възможност за менторство и подкрепа от утвърдени професионалисти в киноиндустрията и  специална награда от домакините на събитето Campus 90 – отстъпка от 50% за настаняване  на снимачния екип, ако проекта бъде реализиран във Варна. 

Журито на пичинга включва изтъкнатите режисьори и продуценти Катя Тричкова и Николай  Мутафчиев, които ще оценяват проектите по оригиналност, реализация и потенциал за успех. 

Катя Тричкова е управител на една от най-големите продуцентски компании в България и  продуцент на свободна практика. От 2011 г. работи в тясно сътрудничество с режисьора  Стефан Командарев по филмите „Съдилището“, „Посоки“, „Уроците на Блага“ и др. Катя може  да се похвали и с едно от най-високите отличия в киното – “Златна палма” от фестивала в Кан  за “Мъжът, който не можеше повече да мълчи” на Небойша Слиепчевич. 

Николай Мутафчиев е кинорежисьор и продуцент роден в гр. Варна. През 2007 г. създава  продуцентска компания заедно със Силвестър Силвестров и Владислав Петров. Режисьор и  продуцент е на филмите: „Още една мечта“, „Ти Гониш“, „АБ-“, „Двама на моста“, “Рая на Данте”, “Платформата” и др.. Режисьор е на риалити формата: „Сървайвър“, както и „Африка:  Звездите сигурно са полудели“ излъчени по БТВ. Режисьор и продуцент на над 150 видео  реклами, музикални клипа и документални филма. 

Все още можете да кандидатствате с вашият проект на office@artinvision.bg със синопсис,  анотация и режисьорска експликация до 1-ви август.  

Събитието ще се проведе на 3.08.2024 от 10:00 ч. в Campus 90 и се реализира с финансовата  подкрепата на Фонд “Култура” към Община Варна.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

5°C Усеща се 3°C
1027hPa 79% 1% 2m/s 280deg

5°C Усещане 3°C
1025hPa 63% 20% 3m/s 160deg

6°C Усещане 5°C
1026hPa 61% 0% 2m/s 80deg