Музиката и танците са в сърцето на децата, обучавани по проекта “Творим, пеем, играем” (ВИДЕО)

Тодор Йорданов е един от преподавателите, които работят с ромските деца, включени в проекта “Творим, пеем, играем” на Сдружение “Център за стратегии по проблемите на малцинствата”, който се осъществява с подкрепата на Фонд “Култура” към Община Варна.

Николай Николов: Интеграцията не е еднопосочна улица, тя е двупосочен процес! Децата, с които работим, творят с ръце, сърце и душа! (ВИДЕО/СНИМКИ)

Той е музикант, който предава своите знания, като в обучението си набляга на българския фолклор и по-конкретно на македонските песни, на които учи децата.

“Виждам голямо желание и всеотдайност в децата, което ме стимулира да работя с децата. Тепърва ще учим турски и английски песни, всичко, което е близо до сърцето им. В името на това, което наричаме “интеграция”, искаме да навлезем в света на музиката и така да се докоснем до хората, а музиката естествено влияе и върху самите нас”, сподели за СайтЪТ Тодор Йорданов.

Децата с радост участват в проекта “Творим, пеем, играем”, където освен, че пеят, рисуват, танцуват и пресъздават като актьори български народни приказки.

Любка Тодорова, секретар на НЧ “Просвета 1927”: Ромските деца са обичливи и сърцати! Учим ги да обичат книгите, да творят и се развиват! (ВИДЕО/СНИМКИ)

Слави Михайлов, председател на Сдружението на сираците в България споделя, че проектът “Творим, пеем, играем” е ценен с това, че учи децата да дават, не само да вземат, а и да дават всичко от себе си.

“Това, което дават не е материално, тук се учат да творят. Винаги, когато съм във Варна посещавам читалището и помагам в обучението на децата. Имаме амбицията, ако община Варна и Фонд “Култура” ни подкрепят, да създадем мъжки танцов състав, който да участва в различни събития и показва наученото”, сподели Слави.

Децата вече участват в различни значими събития във Варна, като при последното – изложението “Знанието ти отива”, демонстрираха прекрасни танцови умения пред широка публика.

Проектът “Творим, пеем, играем” отваря вратата на изкуството за ромски деца от Варна

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

12°C Усеща се 10°C
1029hPa 54% 0% 4m/s 10deg

13°C Усещане 12°C
1024hPa 45% 1% 5m/s 130deg

15°C Усещане 14°C
1027hPa 36% 0% 4m/s 100deg