Ангел Неделчев – човекът, който кара хората да се усмихнат, докато пътуват в градския транспорт на Варна! (ВИДЕО)

Ангел Неделчев е шофьорът, който кара пътниците да се усмихнат

Ангел Неделчев, това е човекът, който ни кара да се усмихнем, когато имаме късмет да се качим в автобуса, който той управлява. Репортер на СайтЪТ имаше огромното удоволствие днес да се повози на автобуса на любовта по линия № 12, украсен прекрасно от неговия водач.

Освен мече, сърца, звезди и ангелчета, в автобуса е сътворен уникален детски кът, където малчуганите да се чувстват забавно, докато пътуват. В градското возило звучи приятна музика, а неговият шофьор е усмихнат, приветлив и представителен.

Използваме времето за престой на обръщача, а разговорът е интересен и приятен.

„След няколко месеца ще направя 5 години във фирма „Градски транспорт”. В самото начало започнах да поставям някаква украса. Първоначално по-семпло, с времето все по-добре. Усъвършенствам се. Семейството ми също помага, но на 99% всичко е моя идея и изработка.

Идеята е позитивна, да бъде весело, да бъде приятно в автобуса. Причини много…Хората идват и казват, че автобуса е уникален. Съжаляват, че не всички автобуси са така. Много хора идват и благодарят, особено по Коледните празници, когато е най-красиво украсен автобуса”, разказва Ангел.

Питаме откъде са всички артикули, които Ангел поставя в автобусите. Става ясно, че до скоро семейството е имало бизнес, при който търгува със сувенири и забавни предмети, други купува от магазините. Част от прелестите в автобуса изработва съпругата му.

Снимки: СайтЪТ

„Това ангелче ми носи късмет, пази автобуса и пътниците от нещастия. Дай Боже и да е така и занапред!”

Детският кът, който Ангел е подредил с много любов, прави най-силно впечатление, тъй като там малчуганите имат кормило и влизат в ролята на водача. Мястото по принцип се ползва от всички, обясни шофьора, но когато не се налага е запазено за най-малките.  

„Като цяло пазим мястото чисто и го поддържаме с колегата. Добра е идеята във всички автобуси да има такова кътче, и ако ръководството реши, можем да предприемем кампания по събиране на предмети, с които да подобрим интериора с цел по-качествено обслужване на пътниците. От опит знам, а и нашите ръководители са го забелязали, че много важно нещо в автобусите и музиката. Това е един фон, лека, приятна музика, без крайности като чалга, опера или рок. Има подходяща музика за обществено място. Затова отправих предложение в новите автобуси на Варна на флашка да бъде подготвена специална музика за фон, може да има и полезна информация за пътниците, която да достига до тях, докато пътуват. Музиката определено създава атмосфера и много хора са ми благодарили не само за украсата и приятната атмосфера, но и за хубавата музика”, споделя Ангел Неделчев.

Той споделя, че не е традиционния автобусен шофьор. Когато започнал работа във фирмата решил да превърне новото си работно място преди всичко в уютно и за него самия.

„Професионален водач съм от над 38 години. Когато започнах тук не бях возил хора. Първоначално останах в ступор какво се случва в автобуса като отношение на пътници към персонала. Тогава имаше още контрольорки. Това ме провокира да предприема нещо, за да няма такъв стрес и напрежение както за пътниците, така и за нас. Не върви човек да бъде груб в обстановка, която е красива и има закачливи послания, предизвикващи добро настроение.

Реших, че единствено с доброта и позитивизъм мога да подобря нещата.  Затова и при нас няма инциденти, рядко има вандалски прояви или скандали.

Смятам, че за всеки е хубаво да създаде нещо, с което да зарадва и други хора. Да не мислим само за себе си. Всеки може да направи нещо красиво около себе си, на работното си място, за да се чувства щастлив. Кампании има за какво ли не, но това, което можем всички да направим, е да сме добри помежду си. Когато носиш позитивизъм със своите действия и визия, с музика, с думи, със сбор от фактори, тогава се получава и предизвиква респект и уважение”, коментира още Ангел.

Какво накара Ангел да смени големият камион и добрата заплата с работата в „Градски транспорт”?

Причините са няколко. Баща ми беше автобусен шофьор и от там аз имам тази любов към автобусите. Като дете съм се возил много. Вече не съм първа младост, затова реших да пренаредя приоритетите и да бъда по-близо до семейството си. Освен негативните моменти в настоящата ми работа има и много позитивни. Всяка вечер съм си у дома. Работата е по-лежерна, въпреки трудностите. Синът ми, който е в чужбина, също стана автобусен шофьор и има приемственост.

Кадри няма, но в същото време заплатата е ниска. Ние возим най-безценния товар – пътниците. Това е обидно!

Всъщност кадри има, но заплащането не е добро. В шофьорската професия това е на най-високо ниво. Каквото и друго да се кара, е под нас, защото тук е най-скъпия, най-безценния товар, най-сложно се вози, в най-напрегнатата среда – градската, тук най-трудно се кара, а превозното средство е голямо. Освен всички опасности вън по пътя, има и вътре. Обидно е за тази свръх отговорност да получаваме тези възнаграждения. Не е за пренебрегване и това, че липсва толерантност и от останалите участници в движението”, допълни Ангел.

Стана ясно, че водачът готви голяма изненада за националният празник на България – 3 март. Ангел е решил да направи нещо невиждано досега.

„Обичам да украсявам за всички по-значими празници като Коледа, Великден, 14 февруари, но националният празник 3 март е специален за мен. В автобуса ми винаги има трибагреник, но всяка година правя тематична украса. Тази година съм решил нещо, което според мен е оригинално. Освен огромен трибагреник отпред на автобуса и двете знамена, които ще поставя да се веят на огледалата, съм приготвил химна на България, текста с огромен размер, който ще поставя от трите страни на автобуса, първият куплет, в съчетание с другите символи на нацията – герба, трибагреника, химна, смятам, че ще има силно въздействие. Изработил съм всичко, ще стане добре. Поне десет дни по-рано ще бъде украсен автобуса с химна, за да вдига духа на хората и българското самочувствие”, каза в заключение Ангел.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 16°C
1008hPa 70% 20% 7m/s 300deg
15°C Усещане 13°C
1011hPa 36% 20% 5m/s 260deg
20°C Усещане 19°C
1009hPa 26% 20% 7m/s 280deg