Арх. Ненов: Жилищното строителство в кв. „Виница“ трябва да е максимум до 4 етажа

Арх. Ненов: Жилищното строителство в кв. „Виница“ да е максимум до 4 етажа

Жилищното строителство в кв. „Виница“ трябва да е максимум до 4 етажа. Това коментира варненският архитект Николай Ненов, предаде TheSite24. Той посочи, че кварталът е много плътно застроен.

„Във „Виница“ живеят предимно млади семейства с малки деца. Там позволеното строителство трябва да е три до четири етажа. За съжаление обаче има вече и доста по-високи сгради, а пътната инфраструктура на квартала е много тясна. Затова аз смятам, че е необходимо да се  отдели сериозно внимание при бъдещото строителство в квартала и да не се позволява изграждането на толкова високи сгради“, обясни експертът.

Той посочи, че лошо впечатление прави, че в квартала детските площадки са много по-малко, отколкото в другите квартали.

„Тук вина има районното кметство. Необходимо е да се изградят още детски площадки и съоръжения за децата“, допълни архитектът.

Според арх. Ненов, много е важно Общия устройствен план да бъде актуализиран на всеки две години.

Жилищното строителство в кв. “Виница” е една от най-коментираните теми сред жителите на квартала. Преди годинит е стартираха дори и онлайн петиция, с която настояваха да се ограничи жилищното презастрояване.

Същевременно обаче кварталът става все по-предпочитан за живот от страна на млади семейства, точно заради ниското строителство и възможността човек да си закупи къща в града, в близост до центъра.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

8°C Усеща се 5°C
1017hPa 93% 40% 6m/s 280deg

1°C Усещане -4°C
1021hPa 79% 100% 7m/s 280deg

8°C Усещане 4°C
1016hPa 93% 100% 9m/s 310deg