Балканска джет ски купа стартира на плажа във Варна

Първи кръг от националните шампионати и „Балканска джет ски купа“ ще се проведат на офицерския плаж във Варна от 23 юни до 25 юни, съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна. Стартовете започват от 10 часа в събота, а финалните гонки са в неделя, също от 10 часа. 

След две успешни издания морската ни столица отново ще посрещне участници от България, Румъния и Гърция. Звездата в атрактивната Free Style категория отново е европейският шампион Дени Делиман от Румъния, а при децата ще се включи 15-годишната Мари Петрова от Добрич, която ще мери сили с  румънския състезател Себастиан Давидеску. 

При най-мощните джетове над 500 к.с. се включват Кристиян Чобану от Румъния и Валери Михалев от Бургас. В категорията на серийните машини титлите си ще защитават Огнян Георгиев, а при EXPERT категорията – Николай Димитров, като те са членове на най-младия клуб от град Лом „Джет ски екстрийм клуб“. За първи път ще се проведе и състезание за издържливост (Endurance) за начинаещи, както и гонки за деца и аматьори. 

Организатор на събитието е  Клуб за джет ски спорт Варна и дирекция “Спорт” към Община Варна.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

33°C Усеща се 34°C
1010hPa 40% 20% 7m/s 120deg

34°C Усещане 33°C
1009hPa 29% 0% 2m/s 0deg

34°C Усещане 34°C
1009hPa 33% 20% 3m/s 0deg