Бързи присъди за трима мъже, отглеждали и разпространявали марихуана

5 години затвор за 50-годишен мъж от Аврен, който набил приятелката си, вследствие на което по непредпазливост причинил смъртта ѝ

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и трима мъже, обвинени че в съучастие са отглеждали 220 растения от рода на конопа (марихуана) и са разпространявали забраненото от закона вещество. Пред съда Бисер Т., Мартин Т. и Момчил Г. признаха вината си и се отказаха от разглеждане на делото по общия ред. Това съобщиха от Окръжен съд – Варна.

С постигнато споразумение страните приеха за безспорно и категорично установено, че от неуточнена дата през януари 2022 г. до 08.04.2022 г. във Варна в няколко апартамента в различни райони на града, тримата са отглеждали и държали марихуана с различно съдържание на активното действащо наркотично вещество тетрахидроканабинол на обща стойност 10534,68 лв.

Деянията са осъществени при форма на вината – пряк умисъл. Тримата мъже са с чисто съдебно минало и разбирайки последствията от подписаното споразумение, заявиха че са го подписали доброволно.

Най- възрастният от тях – 46-годишният Бисер Т. е с основно образование, неженен, не работи. Останалите двама мъже са на по 39 години. Мартин Т. и е със средно образование, неженен, трудово ангажиран. Момчил Г. е със средно образование, женен, работи.

Съгласно одобреното от съда споразумение, всеки от тях прие да му търпи най- тежкото от наложените му наказания за отглеждане, държане и разпространение на наркотици, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 11 месеца, чието изтърпяване да бъде отложено с 4 години изпитателен срок. Кумулативното наказание глоба не беше наложено на Бисер Т., Мартин Т. и Момчил Г.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

19°C Усеща се 19°C
1016hPa 68% 40% 2m/s 360deg
17°C Усещане 17°C
1021hPa 85% 75% 5m/s 90deg
21°C Усещане 21°C
1016hPa 60% 100% 3m/s 90deg