Баща и син остават в ареста по обвинение в изнасилване на малолетно момиче във варненско село!

Баща и син остават в ареста по обвинение в изнасилване на малолетно момиче във варненско село!

Апелативният съд във Варна потвърди най-тежката мярка за неотклонение, постановена от Окръжния съд в града спрямо двама мъже, обвинени в изнасилване на малолетно момиче. Бащата – Дамян А. – е с обвинение и за блудствени действия. Според прокуратурата, той и синът му Дамян И. изнасилвали пострадалата в продължителен период. Тя живеела заедно с майка си в дома на по-възрастния обвиняем във варненско село.

Адвокатите на двамата поискаха по-леки мерки. Защитата на Дамян И. посочи, че той не е извършвал деянията, момичето било като сестра за него. Самият той има жена и деца, неосъждан е, има постоянен адрес и месторабота. Процесуалният представител на Дамян А. каза, че данните по делото не установяват опасност от укриване или извършване на престъпление.

Представителят на прокуратурата счита, че е налице минимумът от доказателства, необходим, за да се направи обосновано предположение за извършване на престъплението. При разпита си пострадалата недвусмислено е посочила кой е извършител и че се касае за нееднократен акт. От съдебно-медицинска експертиза се вижда, че спрямо нея е било упражнявано насилие.

Апелативният съд съобрази, че двамата мъже са привлечени към наказателна отговорност за престъпления срещу половата неприкосновеност на малолетно лице, осъществявано в продължителен период – от 4 години. Предположението за авторството на деянията се обосновава с еднопосочните гласни доказателства и със заключенията на съдебно-медицинските експертизи. Опасността от укриване и извършване на престъпление при първоначално вземане на мярка за неотклонение се предполага от закона с оглед тежестта на предвиденото наказание. За изнасилване на малолетно лице Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години, при доказване на вина.

Данните за личността на обвиняемите не могат да бъдат противопоставени на извода за висока обществена опасност както на деянието, така и на извършителите. Това, че пострадалата е изведена от дома си, не снижава рисковете от осъществяване на престъпление. Ето защо и за двамата обвиняеми е необходимо да бъдат задържани под стража, реши Апелативен съд – Варна.

Определенията не подлежат на обжалване.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

10°C Усеща се 10°C
1017hPa 93% 8% 0m/s 0deg

14°C Усещане 14°C
1019hPa 91% 100% 6m/s 110deg

14°C Усещане 14°C
1017hPa 82% 100% 3m/s 80deg