Бащата на изчезналия Станимир: Записи със заплахи за живота на сина ми са предадени на полицията в Германия! (ВИДЕО)

Близо месец млад българин, за който СайтЪТ съобщи, е в неизвестност в Германия. Медията ни сподели тревогите на неговия баща Галин Вичев, който преди ден пожела да даде подробности около изчезването на сина си Станимир Галинов, видян за последно на 6 юни в град Касел, Германия.

Млад българин изчезна безследно в Германия! Баща му дава мило и драго да го открие жив и здрав, помогнете!

“Както ви споделих, за последно са видели Станимир да общува с негови двама съквартиранти, които са изчезнали в същия ден, в който и синът ми. По неофициална информация единият е в България, а другия в Чехия.

Успях да се свържа с тези хора, разговарях с тях. Според мен и според наши близки, те имат касателство към изчезването на сина ми. Имам видеоклипове и скриншотове, от които става ясно, че единия е поръчал да пребият сина ми, а другият твърди за първия, че директно го е убил.

Контактувам предимно с лелята на Станимир, която заедно с неговата майка е в Германия. От нея получавам информация какво се случва и как тече разследването. Майка му не изявява желание да говори за сина ни, споделя предимно личните си проблеми, които има с един от съквартирантите на сина ми.

Разделени сме с нея от 1998 година, когато живеехме на семейни начала. Тя, доколкото ми е известно, живее на семейни начала с един от приятелите на сина ми, който дори е по-малък от него.

Няколко дни преди Станимир да изчезне, въпросният приятел, е пребил майка му. След този случай синът ми и въпросното момче влизат в конфликт. Тогава синът ми е бил заплашен с убийство и след два-три дни изчезва.

С мен се свързаха от полицията в Търговище, където дадох подробни обяснения за всичко, което зная и съм научил. Исках да предоставя тези клипове и снимки, които имам, но разследващия ми обясни, че не може да ги вземе, защото няма как той да ги изпрати в Германия на колегите си.

Тези клипове съм изпратил и на лелята, за да ги предаде в полицията в Германия. Аз се доверявам на разследващите и разчитам на тях. Не живеем каменната ера, да тръгвам да търся саморазправа”, сподели Галин Вичев.

Бащата не крие, че е притеснен от това, че във всичко има и намеса на наркотици.

“Чух с какво се занимава синът ми, чух с какви хора се движи. Говорих с майка му на тази тема. Аз съм далеч, тя трябваше да вземе мерки много по-рано. Станимир е в Германия от 15 години. Когато беше на 40 дни, майка му го остави. Аз, майка ми и баща ми го отгледахме до неговата 11-годишнина. Заживях с една жена, от която имам дъщеря, и тя също се грижеше като родна майка за него. Станимир беше с астма, има и ТЕЛК, посещаваше си училище в България.

Появиха се бабата и дядото на детето, на бившата ми жена родителите, започнаха да искат да го вземат за уикендите. Объркаха ми детето и един ден той заяви, че иска при мама. Замина при майка си за Германия уж за малко, но така и не се завърна. Там завърши, интелигентно момче е, добре облечено, знае няколко езика. Хвалеше се, че има парички, които сам печели.

Снимки: Личен архив

Жива и здрава да е майка му, но изпусна юздите някъде. Тя имаше там бар и нещата се промениха. Алкохолът влезе в сила, наркотиците влезнаха в сила и макар, че ми е син, не мога да си изкривя душата, сигурен съм, че са се занимавали и с това той и тия двама негови приятели.

Вярвам, че този възел ще се разплете рано или късно, дано да не е с лош край, дай Боже да е с добър край! “, допълни Галин Вичев.

Приятели на Галин, които говорят отлично немски, също се свързаха с полицията в Касъл, откъдето са им обяснили, че има преводач, с който бащата може да разговаря на български. Впоследствие и Галин Вичев успява да установи контакт с разследващите, които са го уверили, че лелята на момчето е предала записите, изпратени от него и органите на реда активно работят по издирването на Станимир.

Бащата е получил уверение, че ще го държат в течение за всичко ново, което бъде установено. Галин е решен да пусне жалба и в полицията в Търговище, с която да изиска издирването на съквартиранта на сина си, за който има информация че се укрива в България.

Притесненият баща отново призова всеки, който може да даде някаква информация за сина му Станимир Галинов и да съдейства за това истината да излезе наяве, да се свърже с него на посочения телефон –  0895995550.

СайтЪТ се надява на добра развръзка и час по-скоро младият българин да бъде открит жив и здрав!

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

23°C Усеща се 23°C
1009hPa 72% 1% 2m/s 260deg

19°C Усещане 19°C
1011hPa 88% 0% 2m/s 110deg

24°C Усещане 24°C
1010hPa 73% 75% 1m/s 160deg