Бащата на малтретираното 5-годишно дете от Пловдив не знае къде е синът му

Бащата на малтретираното 5-годишно дете от Пловдив не знае къде е синът му

Бащата на малтретираното петгодишно дете от Пловдив ще се бори за пълни родителски права върху сина си. Пред БНТ Венислав Алексиев заяви, че не знае точно къде се намира детето му и не е допускан от социалните служби да го вижда. Предстоят и още операции, които са нужни за възстановяването на 5-годишното момче.

След изписването на петгодишното жестоко малтретирано дете, то е било отведено от социалните служби в Център за настаняване от семеен тип. Според бащата Венислав Алексиев, той не е виждал момчето вече 10 дни:

БНТ: Вие знаете ли къде е сина ви в момента?

“Мога да кажа, че не знам, макар че преди малко видях в единия документ, който получих, че стои адрес на къщата, в която се намира, обаче това на мен не ми допринася нищо, защото след като не ме допускат да го видя, знаейки един адрес не помага.”

Кошмар в Пловдив: 5-годишно дете е било жестоко малтретирано от майка си и нейния приятел

Според адвокат Васил Попов, който е процесуален представител на детето, няма правно обяснение защо бащата в момента не е допускан до сина си:

“За да ограничиш нечии права трябва да има съответен административен акт, съдебен акт или нещо друго като израз на държавно-правна воля за ограничаване правото на един родител да си види детето. Дори да има мярка за закрила, тя трябва да обезпечи интересите на детето, а не да бъде лишавано от родителска грижа.”

Детето се възстановява добре, но му предстоят още операции.

“След 6 месеца предстои втора операция, която вече е за покриване на мястото на главичката, която е без коса, за да може да се направи след това може би трета операция, която е за фоликули и само докторите могат да кажат след това как и какво”, каза Венислав Алексиев – баща на детето.

Предстои дело за привременни мерки на детето, като бащата заяви, че ще продължи да се бори за пълни родителски права:

“Да, това е целта ми към момента, заедно с желанието да си прибера детето при мен, защото достатъчно то е размотавано насам натам, 4 години в Германия и година и половина с майката в България и сега, ако остане както “Закрила на детето” искат от 3 до 6 месеца при тях в България, той ще е тотално разпокъсан и накрая няма да знае поне според мен, ОК, аз къде съм?!”

Очаква се отговор от социалните служби защо бащата не е допускан до детето и дали ще има удължаване на мярката. Към момента майката също няма достъп до детето. Ще предявят иск за удължаване на мярката на закрила върху детето.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

9°C Усеща се 8°C
1015hPa 81% 18% 2m/s 120deg

5°C Усещане 3°C
1014hPa 75% 0% 3m/s 100deg

4°C Усещане 2°C
1016hPa 93% 0% 3m/s 300deg