Близки и приятели се сбогуват с двете момичета, загинали в тежката катастрофа край Варна

Ден на траур в памет а загиналите в катастреофата край село Здравец е обявен в село Синдел, община Аврен. Това съобщи кметът на общината Емануил Манолов, научи “Фокус“. 

Той посочи, че днес е черен ден за община Аврен, защото при катастрофа са загинали две прекрасни деца от село Синдел.

“Издал съм заповед да бъде ден на траур, за да могат техните съученици да ги изпратят в последният им път. Днес ще се състои погребението на две добри деца, които си отидоха без време. Ние като община сме направили всичко по силите си, за да подкрепим родителите и близките на починалите момичета. Техните съученици от Синдел ще ги изпратят в последния им път. Слава Богу, че от двете сестрички, които са били в автомобила, едната е оцеляла. Догодина момичетата трябваше да са абитуриентки и животът ги чакаше, просто нямам думи”, каза още Манолов. 

Той добави, че като родител си задава въпроса, как да се предпазят децата от “Войната по пътищата”? 

“Положението става нетърпимо. Дрогирани, пияни, неадекватни и без книжка се качват да шофират. Как да обясним на безумците зад волана ,че шофирането не е като от сцена от екшън филм и че в реалният живот се умира при катастрофа или оставаш осакатен за цял живот? Време е да бъдат приложени сериозни мерки, за да спре това безумие по пътищата. Не само глоба, ами и затвор! Не приемам, че е нормално някой с по 20-30 глоби да продължава да шофира и едва след като убие някой на пътя – да започнем да се вайкаме. За катастрофата край Здравец, когато говорих с полицията, самите те казаха, че са ужасени от това, което са видели – колата буквално е била смачкана. Апелирам – родители, говорете с децата си да мислят преди да се качат при поредният “пилот”, защото може да не се приберат у дома.

Изразявам най-искрените си съболезнования на почернените семейства.

Община Аврен ще ви подкрепи в този труден за вас момент с всичко което е по силите ни”, каза още кметът на Манолов.

Припомняме, че при тежка катастрофа на 9-ти ноември, в района на село Здравец, загинаха две непълнолетни момичета и 32-годишен мъж. Други двама младежи – момиче на 17 и момче на 19 години оцеляха с различни наранявания, но без опасност за живота. Основната версия за тежкия инцидент е несъобразена скорост.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 10°C
1017hPa 76% 29% 4m/s 110deg

15°C Усещане 14°C
1017hPa 45% 100% 3m/s 90deg

16°C Усещане 15°C
1015hPa 44% 78% 1m/s 0deg