Бойко Борисов: Ако правителството мине с някой трик, то животът му ще е кратък

Бойко Борисов: Ако правителството мине с някой трик, то животът му ще е кратък

Ние сме се съобразили с избора на българските граждани – с над 11% да излезеш и да кажеш “връщам мандата” или “ще се опитвам с трикове да направя правителство” – това нито ни отива, нито е честно, нито е държавническо. Това е правителство, което може да сподели отговорност и правителство, за което изцяло ГЕРБ-СДС си носят отговорност. Министрите са тези, които са ни били водачите в районите, в които категорично сме победили нашите преки опоненти. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като Росен Желязков получи първия мандат от президента Румен Радев, предаде Труд

“Ние днес постъпваме отговорно и сме готови за диалог”, заяви Борисов.

“Ако правителството мине с някой трик – ако някои не дойдат, дали някои ще ни подкрепят, не като партии, без стабилно мнозинство, то тогава това правителство ще има много кратък живот. Но не защото някой ще го събори. Просто ние ще излезем от него”, обяви лидерът на ГЕРБ.

“Първата и най-важна цел е приемането на бюджета. Втората е Планът за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Еврозоната е политически въпрос и ако има правителство, може да го придвижим. След това спокойно може да отидем на избори”, каза Бойко Борисов и отново подчерта – изпълни ли тези цели, правителството ще подаде оставка. 

“Пред България има три пътя на развитие. Първият път е на нормализация на политическия живот. Вторият е политическа рецесия, в която сме в момента. Третият е политическата регресия. Затова много ясно поемаме политическата отговорност. Това не са жертвените овни на ГЕРБ, а хора, които веднага ще влязат и ще започнат да решават проблемите”, каза на свой ред кандидатът за премиер Росен Желязков.

Борисов беше категоричен – ако този кабинет не мине, ГЕРБ няма да подкрепят нито един от другите два мандата. Той обаче е готов на преговори за имената на министрите в кабинета му, като някои от тях могат да бъдат сменени, преди проектокабинетът да се гласува в Народното събрание. 

“Надявам се на разум”, призова лидерът на ГЕРБ.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

27°C Усеща се 28°C
1009hPa 61% 0% 3m/s 260deg

22°C Усещане 22°C
1011hPa 78% 0% 3m/s 280deg

27°C Усещане 28°C
1010hPa 61% 20% 2m/s 300deg