Бойко Борисов: Ние направихме така, че България да бъде давана за пример за нулева миграция, след вчера обаче за какъв Шенген говорим?

Бойко Борисов: Ние направихме така, че България да бъде давана за пример за нулева миграция, след вчера обаче за какъв Шенген говорим?

Ние направихме така, че България да бъде давана за пример за нулева миграция, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове и симпатизанти на партията в Любимец, предаде БТА. Повод за коментара му е инцидентът, при който осемнадесет мигранти, починали от задушаване, бяха открити в изоставен камион в софийското село Локорско вчера. Други 34 млади мъже от афганистански произход са настанени в столични болници, повечето от тях са без опасност за живота, но има и няколко в по-тежко състояние. Те са открити близо до камиона, дехидратирани, мокри и премръзнали.

Виновни са лидерите на всички политически партии, които не съумяха да направят правителство. Служебното правителство толкова си могат, коментира Борисов. По думите му лидерите на политическите партии са „абдикирали“ от основното си задължение след изборите да съставят правителство, което сега струва човешки животи.

След вчера за какъв Шенген говорим. Цяла Европа говори каква продънена държава сме, каза още лидерът на ГЕРБ.

Относно информацията, че България няма да приеме еврото от 1 януари 2024 г., Борисов коментира, че влизането в еврозоната е на два такта. Първият е политическо решение да те пуснат в чакалнята. Това означава, че те харесват. Затова ни пуснаха нас, хърватите се учеха от нас, а нашите приятели от Румъния ги отделиха от нас, добави Борисов.

След 2 април имаме важна задача и тя е да накараме политиците да направят редовно правителство. Това можем да го направим само при добър резултат – да сме първи, коментира лидерът на ГЕРБ.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

6°C Усеща се 3°C
1013hPa 100% 75% 3m/s 100deg
5°C Усещане 5°C
1013hPa 87% 15% 0m/s 0deg
6°C Усещане 5°C
1013hPa 87% 0% 2m/s 350deg