Бойко Борисов за ПП-ДБ: Аз сглобка не съм правил и няма да участвам в сглобките им

Борисов: Кирил Петков ми предлага да си разделим държавата на две

Умението да управляваш е да правиш мнозинства. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на председателя на “Продължаваме промяната” Кирил Петков, който определи като голям проблем използването на плаващи мнозинства от страна на ГЕРБ, предаде БНТ.

“Мразя такива сравнения – смокинови листове, не харесвам тези сравнения. Ясно им беше предложено да направим коалиция, която гарантира мнозинство и пази демокрацията. Те казаха, че не искат, а искат само ГЕРБ да подкрепи правителството. Назначиха си министри, какво искат – да ни лишат от правото да подкрепим нашия закон? Така работи едноличната власт, както беше със служебното правителство… Нашите закони са по-добри и събират мнозинства. Трябва да се откажем от тях, за да изберем по-лошите, така ли? Ние нямаме ангажимент към тях.

Българският народ искаше редовно правителство. Потиснахме цялото си его, което господин Петков явно не може, по-скоро Лена Бориславова не може, щото тя вчера пише смс-и: “Ще се се счупи сглобката”. Аз сглобка не съм правил и няма да участвам в сглобките им.

Умението да управляваш е да правиш мнозинства, така работи парламентарната република. Президентската република е по-друг начин – назначаваш правителство и си носиш отговорност.

Ние сме много големи за смокинов лист и като ни сложат отпред, не се виждат, но тогава започва да свети отзад. Така че нека да успокоят топката, защото имаме войната и язовира в Украйна, който се изля в Черно море…И стига са назначавали хора – всеки ден нови и нови техни кадри. За областни управители, ами ние сме ги победили два пъти в Благоевград, какво да кажа на хората там”, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към Кирил Петков и Христо Иванов с думите, че съдебната система няма да допусне намесата на политици и от днес нататък те трябва да го знаят. ГЕРБ ще подкрепи предложението на Христо Иванов за конституционните промени да са намали числеността на парламентарната квота във ВСС за сметка на съдийската и на прокурорската, каза още Борисов.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

9°C Усеща се 8°C
1015hPa 81% 18% 2m/s 120deg

5°C Усещане 3°C
1014hPa 75% 0% 3m/s 100deg

4°C Усещане 2°C
1016hPa 93% 0% 3m/s 300deg