Бойко Борисов за ПП-ДБ: Кирил майсторски го изигра, но това е преяждане с власт! (ВИДЕО)

Бойко Борисов за ПП-ДБ: Кирил майсторски го изигра, но това е преяждане с власт! (ВИДЕО)

“Много внимателно наблюдавам процесите тази седмица и забелязвам колко майсторски колегите от другите партии играят своята политическа игра. На колегите от ДПС им предстои конгрес. Колегите от “Да, България” искат да покажат на избирателите си, че нямат нищо общо с ДПС. Нямаше да има нищо лошо, ако не бяха използвани от двете страни епитети и цитиране на срещи, в които все пак сме били в състав, в който сме доверявали и обсъждали.”

Това коментира във Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод вътрешнополитическите събития от последните дни.

“В същото време, с ПП девет месеца работихме много добре. С компромиси, но мисля, че свършихме и много работа”, добави той.

Видео TheSite24

ПП обясняват, че меморандумът е някакъв работен документ, продължи Борисов: “Не, не е работен документ. Кирил Петков показа на какво са ги учили в “Харвард”. Слагаш една червена линия –  в случая външният министър. Другите се хвърлят за нея, а ти взимаш всичко друго”.

“Изведнъж Външно министерство стана най-важното нещо. В един момент колегата Денков академично излезе и каза: “Добре де, не е толкова важно, важното е само да се разменим”. Докато се разменим, всички министерства останаха за тях. Браво на колегата Кирил, шапка му свалям, майсторски го изигра”. 

“Това е майсторлък, но и преяждане с власт”, допълни лидерът на ГЕРБ.

“Тихомълком докато ни подхвърлят меморандума, Асен Василев смени шефа на митниците”, възмути се Борисов. “Е, честно ли е? В тон ли е с всичко това, което приказват от сутрин до вечер. И като допълнение, разбрахме, че директорът на АДФИ също е сменен. Цялото здравеопазване е на ДБ. Цялата отбрана е в ръцете на ПП. Българите си мислят, че сме залели Украйна с оръжие, а Тагарев, на който му дадоха добра оценка, каза, че един болт не сме изпратили. А в същото време нашите братя украинци гинат на фронта. И днес ме кани да обсъждаме “новата помощ за Украйна”. Ами, пратете първо старата”, каза той.

“Всички партии са в кампания. Вече и ние. Но не е добре за държавата”, каза Борисов по темата за евентуални предсрочни избори.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 10°C
1022hPa 66% 75% 2m/s 300deg

14°C Усещане 13°C
1027hPa 68% 60% 4m/s 270deg

16°C Усещане 15°C
1023hPa 67% 20% 2m/s 340deg