Читател: Шофьор на автобус по чудо не повлече незрящ мъж, бързайки да затвори вратите!

Читател на СайтЪТ изпрати гневен коментар относно рискова ситуация, на която е станал свидетел тази сутрин по линия 148 във Варна. Медията ни публикува сигнала без редакторска намеса:

“Тази сутрин, пътувайки от “Владиславово” в посока центъра по линия 148 станах свидетел на доста рискова ситуация, която по чудо се размина без тежък инцидент. Точно срещу мен на седалката стоеше млад мъж, който беше незрящ. Човекът носеше бял бастун в ръце. Стана преди спирката на КАТ- Варна и се приготви за слизане. Автоусът спря, човекът опипа с бастуна, за да открие тротоар, но не успя и прекрачи да слиза. В този момент шофьорът хлопна вратите, въпреки, че на огледалото си със сигурност имаше видимост какво се случва на последната врата. Като по чудо мъжът успя да дръпне ръката си от хватката на вратите и да се изтегли, а превозното средство потегли бързо. Беше редно не само автобусът да спре в близост до тротоара, а не на метър от него, но и водачът да се съобрази и огледа дали всички пътници са слезли.

Очевидно шофьорът беше наблюдателен избирателно, тъй като след две спирки съвсем спокойно изчака млада дама да се натутка и стане от пейката, където се беше вторачила в телефона си и хукна в последния момент към автобуса, за да се качи.

Само след още една спирка ситуацията с незрящият човек се повтори и докато пътниците се качваха, вратите отново хлопнаха и почти затиснаха друг мъж, който се възмути от припряното поведение на водача.

Моля, ръководството на фирма “Градски транспорт” да обърне внимание на своите шофьори да бъдат достатъчно отговорни и внимателни към пътуващите, за да не се стига до фатални трагеди и инциденти”, гласи коментарът.

Снимката е илюстративна

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

21°C Усеща се 21°C
1017hPa 68% 2% 6m/s 30deg
18°C Усещане 17°C
1024hPa 64% 75% 3m/s 150deg
18°C Усещане 18°C
1019hPa 77% 20% 4m/s 150deg