Читател: Топлофикация Варна ни остави да “прегреем” и да си плащаме за това!

Читател на СайтЪТ изпрати коментар, в който негодува, че Топлофикация Варна не дава възможност на своите клиенти да спрат парното си, когато температурите навън са твърде високи. Според варненеца има нарушение на Закона за етажната собственост. Ето какво сподели той за медията ни:

“Уважаема редакция, бих искал да споделя притеснението си от факта, че Веолия Енерджи Варна при високи температури не искат да спират парното в града, а ние като клиенти плащаме излишни сметки за сградни инсталации, такси за затопляне на сградата.

Общите условия на Веолия Енерджи Варна са в разрез със Закона за управление на етажната собственост. За да се изпълни абонатната станция за зимния отоплителен сезон, е необходимо протокол от общо събрание – това никога не се е случвало, както и за да се пре парното във входа е необходима същата процедура. Когато едни общи условия противоречат на закон и ощетяват социлно-слабити е редно да се отменят при положение, че отоплителни сезон в България е обвързано дори и със смяната на часа. Можем да сменим часа, а не можем да се откажем от глобалното затопляне, което ни се отразява при температури над 12 градуса по Целзий по джобовете от монополи”, гласи коментарът.

Припомняме, че от дружеството обявиха, че в петък парното на варненци ще бъде спряно.

Спират парното във Варна от петък

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 11°C
1007hPa 87% 75% 5m/s 30deg

13°C Усещане 11°C
1008hPa 44% 75% 2m/s 0deg

16°C Усещане 15°C
1007hPa 44% 75% 3m/s 30deg