Читателка: “Културна” Европа, към която се стремим, удари дъното! Голи хора се гърчат в транс пред очите на деца! Шокирана съм!

Читателка на СайтЪТ изпрати гневен коментар по повод абсурден спектакъл при откриването на новата европейска културна столица Залцкамергут. Тя сподели коментар на Artemida Hunt, в който е споделено видео от откриването на национална австрийска телевизия, от което е видно как голи хора се гърчат на сцената, включително и такива в инвалидни колички, посипвайки се с пудра пред очите на хиляди посетители, сред които и втрещени деца.

Видеото е придружено със следния коментар:

“Откриване на новата културна столица на Австрия. Голи танци, изпълнени в транс пред деца!

Бад Ишл, някогашен здравен курорт на император Франц Йозеф, сега е обявен за Европейска столица на културата през 2024 г.

На откриването беше изигран и т. нар. „танц с пудра“ (бел.ред. в Австрия пудренето е синоним на полов акт) – нямаше възрастови ограничения – деца не само присъстваха сред публиката, но и участваха в производство на церемонията по откриването”.

“Аз съм човек, който е живял дълги години в Австрия. Познавам добре манталитета на хората там и повярвайте ми, не ми харесва модела, който ни се натрапва. Накъде сме тръгнали? Това ли е Европа, към който се стремим?! Не искам да съм европейка, ако това са ценностите, които пропагандира съвременното европейско изкуство. Ние българите сме трезви хора, стъпили на земята. Моля се да съумеем да запазим нашите, родни ценности и да не се поддаваме на това, което се опитват да ни натресат съвсем скоро, ако приемем за нормално подобно неприемливо поведение!”, коментира дамата, изпратила ни видеото и своето възмущение.

Сред специалните гости на церемонията беше и победителят в Евровизия през 2014 година Кончита Вурст.

Под споделеното от Artemida Hunt следва лавина от коментари, част от които гласят следното:

“Извратена пасмина…”, “Еврогейски изродщини!”, “Еврогейски ценности!”, “Както виждате за това са впрегнати ,художници,дизайнери ,голями специалисти,много пари…Знае си работата мафията.Непрекъснато нанася ужасяващи удари….”, “Абсолютни зомбита”, “Сатанинска вакханалия”, “Абсурдно и перверзно”, “Горките деца, изглеждат шокирани”…

Целият репортаж на австройската телевизия, възхваляваща спектакъла и церемонията по откриването, вижте ТУК !

Ето и официалната информация за събитието, споделена от impressio.bg:

Спектакъл в Бад Ишъл постави началото на Европейската столица на културата Залцкамергут

“Регионът е модел за подражание на обединена Европа”, заяви артистичната директорка Елизабет Швигер, тъй като за първи път за столица на Европа са обявени 23 общини от района Залцкамергут 

Европейската столица на културата Залцкамергут 2024 беше открита на 21 януари 2024 година с голям спектакъл в градския парк на Бад Ишъл, Австрия, където се бяха стекли над 5000 души, за да присъстват на дългоочакваното събитие.

“Регионът е модел за подражание на обединена Европа”, заяви артистичната директорка Елизабет Швигер, тъй като за първи път за столица на Европа са обявени 23 общини от района Залцкамергут.

На тържественото откриване присъстваха политици и дейци на културата от страната и чужбина.

“Нуждаем се от култура и в селските райони”, подчерта държавната секретарка по културата Андреа Майер. Тя добави, че щом всички се обединят, могат да се реализират големи проекти. За вицеканцлера Вернер Коглер е “по-важно от всякога изкуството и културата да се разглеждат като посланици”, защото са в състояние “да упражнят голямо противодействие”, когато се посяга на свободата или когато се сее омраза.

Мартин Зелмайер, представител на Европейската комисия в Австрия, връчи на 23-те участващи общини приза на Европейския съюз “Мелина Меркури”, дотирана с 1,5 млн. евро.

Естетическа кулминация на вечерта беше “Хорът от 1000 души” под ръководството на Хуберт фон Гойзерн. Фанфари, камбани, електронни звуци, хорово пеене и йодлери, изпълнени от самия него – световният музикант вплете разнообразен звуков материал в атмосферичен гоблен от звуци, смесица от традиционно и модерно, напълно в унисон с програмата на Европейската столица на културата, чиято годишна програма включва над 300 проекта.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 15°C
1016hPa 67% 0% 2m/s 130deg

13°C Усещане 12°C
1018hPa 74% 100% 1m/s 0deg

16°C Усещане 15°C
1015hPa 63% 100% 3m/s 330deg