Читателка на СайтЪТ: Защо по Коледа се молим за чудеса, а по Великден ги чупим?

Читателка на СайтЪТ сподели разочарованието си от безразлично и бездушно отношение, на което е станала обект в празничните дни. Медията ни публикува споделеното без редакторска намеса:

“Скъпа редакция,

Пиша това с тъга в сърцето и се питам защо поне по празниците, особено като Великден, не можем да бъдем хора и да извикаме поне за малко доброто в сърцето си. Поне за малко да бъдем добри и съпричастни, а не злобни, мързеливи и завистливи!

Защо по Коледа се молим за Чудеса, а по Великден ги чупим? Защо все гледаме от нашата изгодна позиция и не се интересуваме от тази на другите?

Въпросите са много, а случката предизвикала ги е следната: На 02.05.2024г отидох да закупя лекарства за диабет за съпруга ми. В Аптеката, откъдето бях ги закупила преди, не можаха да открият електронната рецепта. Въпреки това като хора, разбирайки човек в нужда, намериха компромисен вариант, но за съжаление нямаха лекарството в наличност. Така се наложи да отида в друга аптека, която се намира в град Девня, където живеем.

Служителката, която ме обслужи (силно казано) също не намери въпросната рецепта. Вдигна бездушно рамене и каза, че няма какво да направи, тъй като им били отнети правата и да си ги търся там, откъдето съм ги закупила преди. Помолих за компромисен вариант, но категорично ми бе отказано. Обясних и молих, тъй като лекарствата са важни за съпруга ми и да остане без тях през всички празнични дни щеше да доведе за последствия за здравето му.

Помолих също да позвънят в другата аптека и да се уверят, че са ни изпратили с тази молба чисто колегиално. Въпросната служителка звънна и съвсем пренебрежително ми отговори след това, че НЯМА такава рецепта и не мога да искам от тях нищо повече, защото не са длъжни! Това потвърди и нейна колежка.

Със сълзи на очи и болка в душата пожелах на двете служителки да им е спокойна съвестта по празниците. На другия ден отидохме във Варна. В Аптеката провериха, намериха рецептата и успях да закупя лекарството за съпруга ми без каквито и да е обяснения и молби.

Та питам : Колко струва да бъдем Човеци? Благодаря на Вас Екип на Сайтът за милите думи, които ми казахте, когато Ви потърсих. Но смятам, че това трябва да стигне до хората, защото със сигурност ние не сме първият, нито ще бъдем последния подобен случай. Призовавам служителите по всички Аптеки преди всичко да бъдат хора! Зная, че има правила, но в екстремна ситуация, трябва да има и съпричастност и разумни компромиси, а в случая рецепта имахме, лош късмет е, че не я намериха и вината не беше наша. Всяко направено добро се връща така, както и ненаправеното!

Искаме промяна за България? България- това сме ние. И тази промяна трябва да започне от самите нас. Едва тогава ще видим светлина в тунела!

Благодаря за отделеното Ви време. Пожелавам на всички светли Великденски празници!!!

Ваша Алекс Николова”

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1018hPa 72% 20% 4m/s 110deg

24°C Усещане 23°C
1017hPa 43% 0% 3m/s 340deg

23°C Усещане 23°C
1016hPa 64% 40% 3m/s 110deg