Цончо Ганев кани Министъра на финансите на работна среща със счетоводните организации

Цончо Ганев кани Министъра на финансите на работна среща със счетоводните организации

Днес в „Огледална зала“ на Народното събрание се проведе работна среща на народните представители от парламентарната група на „Възраждане“ – Цончо Ганев, Деян Николов, Димо Дренчев и Йордан Тодоров, с представителите на счетоводните и работодателските организации – Катя Крънчева (АССП и Счетоводен портал КиК Инфо), Рая Петрова (AССП), Велин Филипов (ИДЕС), Бойко Костов (ИДЕС),  Евгени Руйков (ИПСБ),  Добрин Иванов (AИКБ) и  Станислав Попдончев (БСК).

На срещата бяха обсъдени намеренията на Министерството на финансите да въведе промени в Правилника за прилагане на Закона за данък върху добавена стойност  (ППЗДДС), с които ще  бъдат натоварени допълнително с административна тежест всички стопански субекти в страната.

Както стана ясно на срещата, становището на счетоводните и работодателски организации за предлаганите промени в ППЗДДС е отрицателно, то е представено на Министерството на финансите и не е взето под внимание.  По темата до момента липсва и реакция от страна на всички останали политически сили в Народното събрание.

След проведената работна среща  днес Цончо Ганев – зам. председател на Народното събрание от парламентарната група на „Възраждане“, пое ангажимента да организира последваща работна среща между парламентарната група на „Възраждане“, Mинистъра на финансите  и счетоводните и работодателски организации за обсъждане на темата.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

19°C Усеща се 19°C
1018hPa 88% 2% 1m/s 0deg

19°C Усещане 19°C
1020hPa 77% 0% 2m/s 150deg

20°C Усещане 20°C
1019hPa 77% 0% 1m/s 250deg